Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad vysoké víťazstvo nepreceňuje. Kapitán Turan o takomto úspešnom zápase ani nesníval

Poprad vstúpil do sezóny vysokým víťazstvom.
Poprad vstúpil do sezóny vysokým víťazstvom.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejistovi Oliverovi Turanovi (23) vyšla nad očakávania premiéra s kapitánskym céčkom Popradu v úvode novej sezóny Tipos Extraligy.

Víťaz základnej časti z minulej sezóny v úvodnom kole deklasoval na domácom ľade ambiciózny Zvolen. Obranca prispel k triumfu gólom a asistenciou. Za kamzíkov bodovalo až štrnásť hráčov, kanadský útočník Orrin Centazzo dosiahol hetrik.

"Samozrejme, bolo to špecifické. Podľa mňa som céčko dostal z toho dôvodu, že som niektoré veci robil dobre. Snažím sa v tom pokračovať aj naďalej a nesnažím sa niečo vymýšľať. S touto funkciou síce pribudnú aj iné povinnosti, ale počas duelu nad tým nerozmýšľam. Už v príprave som bol asistent. Máme však v tíme veľa lídrov a navzájom si pomáhame. Som rád, že voľba prišla na mňa a budem sa snažiť viesť tím najlepšie, ako viem," uviedol Turan.

Poprad - Zvolen 7:2

V 34. minúte zvýšil na 4:1 a krátko na to asistoval pri góle Jakuba Urbánka. "O tomto sa mi ani nesnívalo. Som rád, že to takto skončilo. Prvý zápas sezóny je dôležitý. Sme radi, že sme uspeli hneď v premiérovom stretnutí a ideme ďalej," pokračoval.

Popradčania prestrieľali súpera 43:26, ale prvá tretina nenaznačovala takýto priebeh a ani výsledok. Domáci síce otvorili skóre už po 60 sekundách, keď si Centazzovu prihrávku vrazil do vlastnej brány Jimmy Oligny.

Zvolen však kontroval v 7. minúte zásluhou Kyla Olsona. Mužstvo Martina Štrbu malo viac z hry, ďalší gól v prvej 20-minútovke nepridalo a od druhej bolo na ľade len jedno mužstvo. Kamzíci síce nevyužili v prostrednej časti presilovú hru o dvoch hráčov, po nej prišla z ich strany päťgólová nádielka a o zápase bolo rozhodnuté.

"Samozrejme, veľmi nás teší, že sme zvládli domáci zápas. Rovnako nás teší aj predvedená hra. Prvá tretina bola vyrovnaná. Pre nás bolo dôležité, že sme dobre korčuľovali. V druhej tretine sa nám jednoduchými a správnymi riešeniami podarilo dostať do komfortného náskoku. Zároveň bolo dôležité udržať aj naďalej koncentráciu. Bolo veľa momentov, ktoré mohli priniesť zvrat. Napríklad počas dlhej oslabovky 3:5, ktorú sme museli zvládnuť na začiatku tretej tretiny. Výsledok nepreceňujeme a chceme zostať koncentrovaní aj do ďalších zápasov," hodnotil asistent trénera Ján Šimko.

Centazzo strieľa jeden zo svojich troch gólov.
Centazzo strieľa jeden zo svojich troch gólov.TASR - Veronika Mihaliková

Zvolen cez leto výrazne posilnil káder, ale vstup do sezóny mu nevyšiel podľa predstáv. V 34. minúte nahradil Tomáš Boľo v bránke Pavla Kantora a úspešný debut nezažil na striedačke ani český kormidelník Štrba.

"Samozrejme, nie sme spokojní. Dúfame, že táto facka nás preberie a budeme predvádzať ďaleko iné výkony. Prvá tretina bola z našej strany dobrá, držali sme sa plánu, ktorý sme si dohodli. V druhej sme úplne prestali hrať, prehrali sme ju 0:5, čo rozhodlo o konečnom výsledku. V tretej aj keď sme sa snažili, nič sa vám neodrazí a nejde. Domáci boli na koni a zaslúžene vyhrali," nechal sa počuť Štrba.