Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad zdolal Mikuláš, Košice uspeli proti Bystrici. Spišská otočila zápas v Trenčíne

Aktualizované
Poprad v špeciálnom retro zápase zdolal Liptovský Mikuláš.
Poprad v špeciálnom retro zápase zdolal Liptovský Mikuláš.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Popradu vyhrali v utorkovom zápase 13. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Liptovskému Mikulášu. Košice uspeli na ľade Banskej Bystrice. Spišská Nová Ves otočil duel v Trenčíne a potvrdila prvé miesto v tabuľke.

Poprad - Liptovský Mikuláš 7:4

Kamzíci si pripravili retro zápas a spomínali na sezónu 1969/70. Pred úvodným buly si pripomenuli členov prvých popradských víťazov Slovenskej národnej hokejovej ligy, tím LVS Poprad zo spomínaného ročníka. Ich aktuálni nasledovníci okorenili tento pod Tatrami špeciálny duel ziskom troch bodov.

Pod konečný výsledok sa dvomi gólmi podpísali útočníci Calof a Török, tri asistencie nazbieral Murphy. Dva body získali aj Cracknell (1+1), Kotvan (0+2), Bourque (0+2) a Nauš (0+2). Premiérovú asistenciu v popradskom drese zaznamenal Romančík.

Za hostí sa tretí raz v rade presadil Gerlach. Ranford mal dva body v každom z troch duelov. Kamzíci triumfovali v treťom stretnutí za sebou a posunuli sa v tabuľke na piate miesto. Liptáci nenadviazali na úspechy s Trenčínom a Žilinou a patrí im jedenásta priečka.

Banská Bystrica - Košice 1:4

Banská Bystrica sa dostala do vedenia v presilovej hre, keď na trestnú lavicu odišiel obranca Parlett, ktorý ramenom tvrdo zasiahol do hlavy Šoltésa, no dostal iba dvojminútový trest. Početnú prevahu využil Faith. Následne sa však k slovu dostali Košice a skóre otočili. Gólové účty v novej sezóne si otvorili Rogoň aj Bartánus. 

Definitívnu podobu výsledku dal dvomi zásahmi zhodne v presilovkách Krivošík. Domáci si v oklieštenej zostave pripísali druhú prehru za sebou. Oceliari bodovali v treťom dueli v rade a dostali sa na druhú priečku v tabuľke.

Dukla Trenčín - Spišská Nová Ves 2:3

Trenčín začal výborne, po dvoch góloch Joslinga v presilových hrách viedol. Vedenie v neudržal. Spišská Nová Ves po otočke v tretej tretine potvrdila prvé miesto v tabuľke. Znížiť dokázal obranca Žiak, vyrovnal najproduktívnejší hráč súťaže Andrusiak a víťazný zásah dal Harper. Konečný výsledok pečatil Ford. Dukla ostáva deviata.

Zvolen - Nové Zámky 3:0

Nové Zámky nedokázali nadviazať na predošlú výhru proti Slovanu a vo Zvolene nestrelili ani jeden gól. Ich bývalý brankár Kantor udržal čisté konto, svoje prvé v sezóne. Rytieri si pomohli presilovkami, v ktorých sa presadili Zuzin a Sheehy. Do prázdnej bránky pridal poistku kapitán Viedenský. Bol to jeho prvý gól od 3. decembra 2023.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Predohrávky 13. kola:

Žilina - Nitra 3:4

Prečítajte si článok zo zápasu medzi Žilinou a Nitrou.

Michalovce - Slovan Bratislava 5:1

Prečítajte si článok zo zápasu medzi Michalovcami a Slovanom.