Projekt Pikes je minulosťou, Popradčania bez farmárskeho tímu. SHL sa vracia na známe miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Projekt Pikes je minulosťou, Popradčania bez farmárskeho tímu. SHL sa vracia na známe miesto

Zo šťúk budú opäť levi.
Zo šťúk budú opäť levi. AquaCity Pikes
HK Poprad už ďalej nebude mať farmu v podobe klubu AquaCity Pikes zo Slovenskej hokejovej ligy. Víťaz základnej časti uplynulej sezóny extraligy oznámil ukončenie vzájomnej spolupráce v piatok doobeda na svojom webe.

Spolupráca sa pritom začala len minulé leto, keď kamzíci avizovali nutnosť vlastného farmárskeho tímu. AquaCity Pikes, inak pod prezývkou šťuky, skončili v ostatnom ročníku SHL po základnej časti na 10. mieste s 57 bodmi po 46 meraniach síl. V predkole o postup do play-off nestačili na Modré Krídla 1:3 na zápasy.

Pikes sa presťahovali pod Tatry len minulé leto, keď predtým pôsobili ako HK Levice. Odchod z Tekova bol nutnosťou pre rekonštrukciu štadióna, pričom Popradčania spolupracovali s Levičanmi na báze striedavých štartov aj predtým. 

Slovenská hokejová liga sa však s definitívou vracia na známe miesto, teda do Levíc. Miestny klub to vyjadril na Facebooku: "Veľmi sa na vás tešíme v novej sezóne 2024/2025 aj s TIPOS Slovenská hokejová liga opäť v Leviciach," píše sa v statuse. Na upresnenie, v Leviciach sa SHL hrala od sezóny 2020/2021, v ostatných mesiacoch celok nastupoval "iba" v 2. lige.