Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Réway nešetril sebakritikou. Nevieme dať gól, ale hráčov na to máme, znie z Liptova

Réway nešetril kritikou, ale aj sebakritikou.
Réway nešetril kritikou, ale aj sebakritikou.HK 32 Liptovský Mikuláš
Hokejisti Liptovského Mikuláša prehrali aj tretí duel v novom ročníku Tipos Extraligy. V tejto sezóne sú stále bez bodu na predposlednej priečke tabuľky. V utorok vo Zvolene inkasovali sedem gólov a dali iba dva.

Nepredviedli zlý výkon, avšak nepremieňali šance a vzadu robili chyby, ktoré súper trestal.  Sedem inkasovaných gólov vo Zvolene vyplynulo už z otvorenej hry v tretej tretine, keď sa hráči Liptovského Mikuláša snažili ešte niečo so zápasom urobiť.

"Je to frustrujúce hodnotenie, lebo i napriek výsledku sme väčšinu času strávili v útočnom pásme. Prvých tridsať minút sme hrali na jednu bránku, no potom posunieme hráčovi súpera hokejku, dvakrát vyhodíme puk a dostaneme góly. Hneď bolo 3:1. Chceli sme sa ešte vrátiť do zápasu, prvých desať minút v tretej tretine sme hrali znovu v útočnom pásme, ale nevieme dať gól," konštatoval tréner Juraj Faith.

"Najväčší náš problém je dať gól a potom každý vstup do našej obrannej tretiny zo strany súpera smrdel, alebo bol gólový. Musíme sa rapídne zlepšiť aj v obrannej hre a hlavne z množstva šancí, ktoré si vytvoríme, tak máme hráčov, ktorí by mali dávať góly," hodnotil utorkovú prehru.

Vo Zvolene dostal prvýkrát šancu v drese Liptákov kanadský brankár Evan Fitzpatrick. Zotrval na ľade celých 60 minút, Faith na jeho adresu nechcel byť kritický. "Nebol v takom ohni ako sa vo Zvolene očakáva. My sme veľa hrali v útočnej tretine, ale každý vstup súpera do našej obrannej tretiny bol nebezpečný. Zvolen má hráčov, ktorí vedia dať gól," pokračoval Faith.

V šatni Liptákov si dali hráči po prehre na zvolenskom ľade vlastný míting bez trénera. Dlho z nej nikto nevyšiel, slovo mal najmä kapitán Martin Réway.

"Ťažko sa to hodnotí po takomto výkone. Opakuje sa to. Po každom zápase si hovoríme to isté a neprenesieme to na ľad. Takže sa to ťažko rozoberá a je to frustrujúce. Myslím si, že sme nezačali vo Zvolene zle, ale potom na ten priebeh nemám vysvetlenie," otvorene konštatoval.

Máme šance, vytvoríme si ich, ale nie sme produktívni. Hľadáme ešte lepšie riešenie a začína to aj odomňa - nestrieľam, snažím sa hľadať niekoho lepšieho a možno to treba viac zjednodušiť, strieľať to tam a dať aj škaredé góly. Nie sme dosť agresívni ani pred bránkou a ani v zakončení," nadviazal Réway.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:2

Réway bol sebakritický, ale načrtol aj určitý recept ako zaknihovať prvú výhru v sezóne. Liptáci totiž iba tesne o gól prehrali v prvom kole v Žiline (2:3) a takisto doma proti Popradu (3:4).

"V tretej tretine sme už nemali čo stratiť, tak tie inkasované góly vyplynuli aj z našej otvorenej hry. Z dvoch prečíslení sme inkasovali góly, to by som nejako nehodnotil. Skôr nás mrzia úvodné dve tretiny. Tam sa láme zápas a tam si každý robil čo chcel. Potom tretiu tretinu hráme zrazu iný hokej, pokiaľ nedostaneme gól. A potom sa to zase zosype," dodal sklamaný útočník.