Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skúsenosti zbieral pri hviezdach NHL, s Popradom chce titul. Coskey zažil kultúrnu zmenu

Coskey chce s Popradom vyhrať titul.
Coskey chce s Popradom vyhrať titul.HK Poprad/Martin Krystynek
Jedným z lídrov ofenzívy Popradu v novej sezóny by mal byť americký útočník Cole Coskey (25), ktorý sa do Európy vydáva vôbec prvý raz. Svoje kvality ukázal už aj v prípravných zápasoch.

Rodák z mestečka Zion bol v roku 2019 v siedmom kole z celkového 209. miesta draftovaný do NHL tímom New York Islanders, ale dostal sa nanajvýš do AHL. V nej odohral 44 zápasov za farmársky Bridgeport, väčšinu seniorskej kariéry strávil v ECHL. 

Veľmi dobre mu vyšiel hlavne predošlý ročník, v ktorom vrátane play-off odohral za Kansas City Mavericks celkovo 88 stretnutí a nazbieral 75 bodov (27+48). Počas siedmich prípravných duelov v drese Popradu sa Coskey do štatistík zapísal desiatimi bodmi (5+5) a na Tatranskom pohári zaznamenal hetrik do siete Košíc.

"Vždy sa snažím zlepšovať svoju hru a európsky hokej je rýchly i fyzický, čo mi len pomôže. Páči sa mi, že je tu väčšie klzisko, čiže aj viac priestoru na hranie. Musím si na to zvyknúť, ale podľa mňa to bude dobré," opísal pre Flashscore Správy svoje prvotné pocity po príchode do Popradu.

"Počul som o Poprade iba dobré veci. Pochopil som, že to bude pre mňa dobrá príležitosť," teší sa na novú výzvu šikovný krídelník. Najprv si ale musel zvyknúť. "Bola to veľká kultúrna zmena. Našťastie poznám viacero hráčov, ktorí tu už pôsobili, takže mi to uľahčili a zatiaľ je to celkovo dobré," pochvaľuje si.

Práve prítomnosť ďalších piatich zámorských hokejistov mu výrazne pomohla. "Sme spolu v podstate stále, trávime voľný čas, chodíme na nákupy. Myslím si, že celkovo to bolo len o tých prvých dňoch, keď som cítil časový posun, ale teraz je to už po nejakom čase dobré," vysvetlil.

Momentálne má jasný cieľ. Získať titul a neostať len pri základnej časti. "Chceme viac, chceme nadviazať na to, čo sa podarilo v minulej sezóne a budeme sa snažiť dokráčať až na vrchol. To je náš cieľ a budeme sa snažiť tlačiť na seba, aby sa nám to podarilo," odhodlane vyhlásil.

Popradskí fanúšikovia sa môžu tešiť na jeho kreativitu a technické zručnosti. "Rád strieľam góly a tvorím hru," pokračoval. Coskey sa síce do NHL nedostal, ale tieto dvere stále nezavrel. "Hral som niekoľko sezón v AHL. Nikdy som sa nedostal do prvého tímu, no dúfam, že v budúcnosti ešte dostanem šancu," verí.

V juniorskej OHL odohral päť sezón za Saginaw Spirit, kde boli jeho spoluhráčmi aj hráči NHL ako Cole Perfetti, Filip Hronek, Owen Tippett či Hayden Hodgson alebo Bode Wilde, ktorí zas pôsobili na Slovensku. Neskôr bol v kempoch Islanders a dostal sa aj do toho hlavného s najväčšími hviezdami tímu z Long Islandu.

Vyskúšal si, aké je to byť na ľade s menami ako Barzal, Lee, Nelson, Parise, Eberle či Pulock. "Bolo to rýchle," usmieval sa. "Títo hráči sú veľmi rýchli, silní a vy nemôžete robiť chyby. Snažil som sa naučiť čo najviac v čo najkratšom čase," uznal.