Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan sa dotiahol na prvú Spišskú. Pánik debutoval tromi bodmi, rozhodol Acolatse

Slovan vo štvrtok zdolal Poprad.
Slovan vo štvrtok zdolal Poprad.TASR - Pavel Neubauer
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali vo štvrtkovej predohrávke 6. kola Tipos Extraligy na domácom ľade proti Popradu a poskočili na druhé miesto v tabuľke. Kamzíci zaznamenali tretiu prehru v rade.

Slovan Bratislava - Poprad 5:1

Belasí prvýkrát zaradili do zostavy skúseného útočníka Richarda Pánika, ktorý s klubom uzavrel zatiaľ krátkodobý kontrakt. Pri debute v najvyššej slovenskej súťaži strelil gól a zaknihoval dve asistencie, jednu na víťazný gól. O ten sa postaral zámorský obranca Sena Acolatse. Neskôr zaznamenal taktiež prihrávku.

Ako prvý hráč sa v tejto sezóne dostal na hranicu desiatich bodov, celkovo ich má už jedenásť (2+9). Naďalej je najproduktívnejším hráčom súťaže. Na prvý gól sa čakalo až do 36. minúty, skóre otvoril popradský odchovanec Bjalončík. Začiatkom tretej periódy síce Šiška znížil, ale Wade Murphy piatym zásahom v sezóne prakticky rozhodol.

Američan vyrovnal trio Wedman, Cracknell a Jones na čele tabuľky strelcov. Strelou cez celé ihrisko do prázdnej brány sa štvrtý raz v tomto ročníku presadil Adam Lukošík. Konečný výsledok spečatil nakoniec trojbodový Pánik. Slovan má na druhom mieste tabuľky rovnaký počet dvanástich bodov ako prvá Spišská Nová Ves.

Prvý raz od 19. novembra 2023 hral útočník Jakub Minárik, ktorý pre zranenie vynechal viac ako desať mesiacov. Šieste kolo Tipos Extraligy bude pokračovať piatimi zápasmi v tradičnom piatkovom termíne.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore