Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spravil veľkú zmenu, ukončil spoluprácu so športovým riaditeľom Dočekalom

Dočekal sa rozlúčil so Slovanom.
Dočekal sa rozlúčil so Slovanom.Profimedia
Hokejový klub Slovan Bratislava ukončil spoluprácu so športovým riaditeľom Rostislavom Dočekalom (64). K rozhodnutiu prišlo po vzájomnej dohode, Dočekal končí k 31. augustu. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Funkcionár prišiel do Slovana pôvodne na pozíciu športového manažéra v priebehu sezóny 2022/23 po tom, čo Miroslav Lažo prijal funkciu generálneho sekretára Slovenského zväzu ľadového hokeja. Dočekal po ňom prevzal post športového riaditeľa Modrých krídiel a mužstvo doviedol spolu na 6. miesto po základnej časti.

V októbri po odvolaní Ota Haščáka z funkcie športového riaditeľa dočasne do konca sezóny prevzal jeho kompetencie. Dočekal stál za príchodom súčasného hlavného trénera Petra Oremusa do Slovana v decembri minulého roku.

Po zmenách v hráčskom kádri sa mu podarilo s mužstvom prebojovať z predposledného 11. miesta krátko až na 5. priečku po skončení základnej časti. V play-off vypadli belasí už vo štvrťfinále s Košicami. V lete doviedol Dočekal do Slovana napríklad členov širšieho reprezentačného kádra Patrika Bačika a Borisa Brincka či kazašského gólmana Andreja Šutova.

Pred angažmánom v Slovane pôsobil Dočekal na manažérskych postoch v českých hokejových kluboch, najdlhšie v Znojme, ale aj v Komete Brno, Karlových Varoch, Kladne a Litvínove. Na Slovensku pôsobil v kluboch Skalica, Lev Poprad a Bratislava Capitals. Skúsenosti získal aj ako skaut a asistent trénera v nemeckom Ingolstadte alebo Vienna Capitals.