Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zdolal Spišskú, Košice nedali šancu Novým Zámkom. Nitra vyhrala v Michalovciach

Aktualizované
Košice hladko zdolali Nové Zámky.
Košice hladko zdolali Nové Zámky.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Košíc vyhrali v nedeľnom zápase 10. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy na ľade Nových Zámkov hladko 6:0. Nitra dokázala uspieť v Michalovciach. Slovan Bratislava v šlágri zdolal Spišskú Novú Ves.

Michalovce - Nitra 1:2

Nitra naplno bodovala po sérii troch prehier, Michalovčania nezískali ani bod prvýkrát po piatich výhrach za sebou. Skóre otvoril v piatej minúte útočník Bajtek. V prostrednej časti hry gól nepadol a dôležitý presný zásah zaznamenal v úvode tretieho dejstva Gill. Corgoni si skomplikovali záver stretnutia v 47. minúte, keď videl trest do konca zápasu za seknutie hosťujúci obranca Hain. Domáci z päťminútovej vyťažili iba kontaktný gól z hokejky Drgoňa, na body však nedosiahli.

Nové Zámky - Košice 0:6

Košice uspeli na južnom Slovensku znova hlavne zásluhou druhej formácie. Dvakrát sa presadil Pollock, ktorý má na konte už šestnásť bodov. Raz skóroval Petráš a hneď tri asistencie zaznamenal Martel. Brankár Riečický udržal už druhé čisté konto v tejto sezóne.

Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš 5:2

Banskobystričania si napravili chuť po piatkovej prehre v derby so Zvolenom. Hostia z Liptova prehrali deviaty zápas z uplynulých desiatich a zostali tak na poslednej priečke tabuľky. Domáci sa ujali vedenia už v 38. sekunde šťastným gólom Bouchera zblízka a do minúty a pol zvyšoval na 2:0 v presilovke švihom Wedman.

Mikulášania prestriedali brankárov a odpovedali takisto v početnej výhode Ullmanom od modrej čiary. Lenže ešte do prestávky pridal tretí gól už za chrbát Suráka Stránsky. Bystričania v strednom dejstve prišli o dvojgólové vedenie po dorážke Taylora. 

Následne Réway nevyužil dve tutovky na vyrovnanie, a tak prišiel v tretej tretine trest. Na 4:2 zvýšil z presilovky bez prípravy Wedman a na 5:2 upravil do opustenej bránky súpera pri jeho v hre v šestici Petriska.

Dukla Trenčín - Zvolen 3:4

Zvolenčania nadviazali na triumf z derby proti Banskej Bystrici (3:1) a v tabuľke im s 11 bodmi patrí deviata priečka, Trenčania majú o päť bodov menej a sú na 10. mieste. Hostia viedli od 10. minúty po góle Kylea Olsona, no v úvode prostrednej časti sa vývoj hry otočil.

Za vrazenie na mantinel videl trest do konca stretnutia zvolenský útočník Marek Hecl a Trenčania v päťminútovej presilovke išli do vedenia zásluhou Bretta Stapleyho a Villeho Leskinena. V polovici zápasu sa tretíkrát v sezóne presadil 17-ročný útočník Alex Mišiak a na jeho vyrovnávajúci presný zásah nadviazali v treťom dejstve Andrej Kukuča s Radovanom Bondrom.

Slovan Bratislava - Spišská Nová Ves 2:1

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v šlágri kola Spišskú Novú Ves. Bodovali už v piatom zápase po sebe, pričom v štyroch zvíťazili. V tabuľke sú na 2. mieste už len o jeden bod za svojím nedeľným súperom. Bratislavčania rozhodli o svojom triumfe v úvodnej tretine, keď v presilovkách skórovali Samuel Takáč a Haralds Egle.

V drese rysov sa tesne pred koncom presadil Dante Hannoun. Zverencov Petra Oremusa teraz čaká séria vonkajších zápasov, postupne sa predstavia v Michalovciach, Košiciach, Nových Zámkoch a Banskej Bystrici. 

Žilina - Poprad 4:3

Žilina zvíťazila v nedeľňajšom stretnutí nad Popradom. Víťazný presný zásah nováčika najvyššej súťaže zaznamenal v 48. minúte kanadský obranca Miguel Tourigny. Žilinčania dosiahli štvrté víťazstvo v sezóne a so 14 bodmi sa v tabuľke dotiahli na kamzíkov. Domáci strelili po dva góly v úvodnom dejstve aj v prostrednej časti. Hostí dostal späť do zápasu v 52. minúte Aurel Nauš, no Poprad v závere vyrovnať nedokázal.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore