Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišiaci si upevnili čelo tabuľky, derby pre Zvolen. Slovan zbíjal v Nitre

Aktualizované
Radosť hokejistov Zvolena.
Radosť hokejistov Zvolena.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Banskej Bystrice v 9. kole Tipos Extraligy prehrali na svojom ľade pred vypredaným hľadiskom derby duel so susedným Zvolenom 1:3. Nové Zámky nestačili na Žilinu a padli piatykrát v rade. Na čele tabuľky zostávajú Spišiaci, ktorí nedali doma príležitosť Košiciam.

HC MONACObet Banská Bystrica – HKM Zvolen 1:3

Vôbec prvýkrát v sezóne prišli hokejisti Bystrice doma o všetky body. Hráči spod Pustého hradu vyhrali po piatich prehrách za sebou a odlepili sa z predposlednej priečky tabuľky. Do vedenia išli Zvolenčania po parádnom zásahu Sheehyho z medzikružia. Bystričania potom pozahadzovali veľké šance, najmä Adams a pykali po strate puku, keď bez prípravy spomedzi kruhov zakončil v strednom dejstve Kukuča.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

Hostia využili aj prvú presilovku v zápase tesne pred druhou prestávkou z dorážky Sheehyho. V tretej tretine znížil domáci kapitán Výhonský spred bránkového priestoru, ale druhý gól už Bystrica nepridala, keď v presilovke nebol uznaný po zhliadnutí videa presný zásah Wedmana.

Vlci Žilina - HC MIKRON Nové Zámky 5:3

Vlci preťali trojzápasovú šnúru prehier a s 11 bodmi na konte okupujú priebežnú ôsmu priečku. Nové Zámky utrpeli už piatu prehru za sebou a klesli so šiestimi bodmi na 11. miesto. Domáci tím otvoril skóre už v štvrtej minúte hry. Jarid Lukosevicius zahral puk pred bránku, spracoval ho Juraj Bezúch, ktorý švihom prestrelil Jasona Grandeho. Do prvej prestávky domáci viedli o dva góly zásluhou Huntera Fejesa, americký krídelník skóroval strelou pomedzi Grandeho nohy.

Gólový film.
Gólový film.Flashscore

V druhej dvadsaťminútovke najprv skóroval Patrik Koyš a na 4:0 zvýšil strelou z prvej Bezúch. Za hostí sa v 31. minúte presadil Hugo Kováč. Nádeje býkov v 37. minúte utlmil samostatný únik poľského reprezentanta Kamila Walegu, ktorý v oslabení zvýšil už na 5:1. V 53. minúte vykresal nádej hostí na zvrat teč Romana Tvrdoňa. Novozámčania opäť znížili skóre o necelé tri minúty neskôr z hokejky Romana Chartnúcha, ktorý tečoval vyrazenú strelu Andreasa Štraucha, no napokon to na zisk bodov nestačilo.

HK Spišská Nová Ves - HC Košice 6:4

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v šlágri 9. kola Tipos Extraligy nad Košicami a upevnili si vedenie v tabuľke. Domáci dokázali štyrikrát zmazať jednogólové manko. V 57. minúte rozhodol o zisku troch bodov pre Spišiakov Adam Žiak, ktorý potrestal vylúčenie hostí za príliš veľa hráčov na ľade. Dvoma gólmi i asistenciami sa blysol kanadský útočník Zack Andrusiak.

Spišiaci si upevnili post lídra.
Spišiaci si upevnili post lídra.TASR - Veronika Mihaliková

HK Poprad - HK DUKLA Trenčín 3:0

Poprad v piatok zlomil päťzápasovú sériu prehier. V 9. kole zdolal pred domácimi priaznivcami Trenčín. V tabuľke mu so 14 bodmi patrí siedma priečka. Hostia sa so šiestimi bodmi držia v priebežnom poradí na 10. mieste. Kamzíci v závere prvej tretiny využili zaváhanie obrancu Jakea Cardwella, ktorý nedokázal pripraviť o puk Andrewa Calofa. Kanadský útočník prihral priamo pred bránou voľnému Adamovi Cracknellovi, ktorý skóroval.

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

V závere tretej tretiny sa o druhý presný zásah domácich postaralo opäť rovnaké duo Kanaďanov. Calof zahral puk na ľavý kruh Cracknellovi, ten ho poľahky poslal za chrbát ležiaceho Michala Valenta. V 59. zaznamenal Cracknell hetrik po presnej prihrávke od Calofa.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce 1:5

Michalovčania dosiahli piate víťazstvo v rade, Liptáci nenadviazali na svoj prvý triumf so Slovanom Bratislava (2:1 pp) a prehrali ôsmy duel v sezóne. Domáci sa držali na kontakt do polovice zápasu, no v 32. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov Adam Varga a v 38. minúte sa k nemu pridal aj lotyšský útočník Kaspars Daugavinš. V tretej časti sa ešte presadil Daniil Fominych.

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 3:6

Belasí sa strelecky presadili dvakrát v každej časti hry, odčinili zaváhanie z Liptovského Mikuláša a posunuli sa na tretiu priečku v tabuľke. Corgoni zaznamenali tretiu prehru za sebou a patrí im šieste miesto. Skóre sa prvýkrát menilo už po 15 sekundách, keď poslal hostí do vedenia Mitchell Hoelscher. Nitrania v úvodnej päťminútovke dokázali otočiť nepriaznivý stav zásluhou Bretta Ritchieho a Samuela Bučeka, no dôležitý vyrovnávajúci gól zaznamenal v 10. minúte Haralds Egle. Rovnaký hráč bol aj strojcom tretieho presného zásahu, keď v 26. minúte využil zaváhanie Miloša Bubelu a nekompromisne zavesil.

V polovici zápasu už Slovan viedol o dva góly po ďalšej nitrianskej strate puku za vlastnou bránkou uspel v koncovke druhýkrát Hoelscher. Duel dokázal zdramatizovať v závere prostrednej časti hry Tomáš Hrnka, no vylúčenie domáceho Marka Stachu do konca zápasu definitívne rozhodlo. V päťminútovej presilovej hre sa presadil Richard Pánik a na 6:3 spečatil tečom Samuel Takáč.