Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská Nová Ves sa v novom ročníku predstaví pod taktovkou Kanaďana O'Learyho

Spišiaci majú nového trénera.
Spišiaci majú nového trénera. Facebook: HK Spišská Nová Ves
Vicemajster uplynulého ročníka Tipos Extraligy vo štvrtok večer na svojich sociálnych sieťach informoval, že sa dohodol na trojročnej spolupráci s kanadským trénerom. Do Spišskej Novej Vsi prichádza Jason O'Leary (45).

O'Leary strávil ostatné dva roky vo Francúzsku, kde stál na striedačke tímu Angers, s ktorým sa predstavil nielen vo štvrťfinále, ale aj v semifinále Magnus Ligy. Ako uvádza oficiálne stanovisko Spišiakov, s trénerskou kariérou začínal v roku 2011 pri rakúskej reprezentácii do 20 rokov a v ďalších rokoch sa vypracoval medzi rešpektovaných odborníkov v Európe. 

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať Jasona. Dlhšie sme sledovali trénerský trh, aby sme našli to správne meno do budúcnosti. Ako pri trénerovi Wojnarovi, aj s ním máme nastavenú stratégiu i víziu, ako potiahnuť spišskonovoveský hokej. Ide o trénera s obrovskými skúsenosťami, ktorý v minulosti viedol švajčiarske kluby v najvyššej a druhej najvyššej súťaži," prezradil generálny manažér klubu Richard Rapáč. 

Spišská Nová Ves má za sebou mimoriadnu sezónu, ale so smutným koncom. Pod taktovkou Vlastimila Wojnara sa prebojovali do finále, v ktorom nestačili na rozbehnutú Nitru. Český legionár zamieril po sezóne na striedačku Vítkovíc

"Myslím si, že sme získali veľmi kvalitného trénera. Je to prísny a tvrdý kouč, ktorý je zároveň férový. Uznáva agresívny a útočný hokej. Keď sme si o ňom zisťovali informácie, dostali sme odpoveď - miluje tvrdú prácu, je prísny na seba aj okolie a stále chce, aby jeho tím bol najtvrdšie pracujúce mužstvo. Som názoru, že tieto atribúty budú symbolizovať náš hokej pod vedením pána trénera O´Learyho," doplnil Rapáč.