Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská Nová Ves zdolala Michalovce a vrátila sa na čelo tabuľky, Slovan uspel v Košiciach

Aktualizované
Spišská Nová Ves sa vrátila na prvé miesto tabuľky.
Spišská Nová Ves sa vrátila na prvé miesto tabuľky.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v piatkovom zápase 11. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy nad Michalovcami a vrátili sa na prvé miesto tabuľky práve pred svojho súpera zo Zemplína. Slovan si po predĺžení poradil s Košicami. Zvolen vysoko zdolal Žilinu.

Košice - Slovan Bratislava 3:4 pp

O triumfe Slovana rozhodol Richard Pánik, ktorý v predĺžení využil presilovku. Prvýkrát v sezóne bolo v Steel aréne vypredané a v búrlivej atmosfére začali lepšie hostia, ktorí viedli gólom Martina Bakoša. Druhú tretinu spestrila aj pästná výmena Martina Bakoša so Senom Acolatsem. Tretia časť vyvrcholila drámou, keď v 59. minúte Haralds Egle nasmeroval hostí k triumfu, no hra oceliarov priniesla vyrovnávajúci gól Joonu Jääskeläinena.

Spišská Nová Ves - Michalovce 5:1

Michalovce sa dostali do vedenia zásluhou Kabáča, ale Spišiaci rozhodli o svojom víťazstve v presilových hrách, keďže v nich strelili štyri góly. O víťazný zásah sa postaral americký útočník John Kestner, pre ktorého to bol prvý gól v Tipos Extralige. Asistoval mu lotyšský brankár Mitens.

Osemnásty bod v sezóne zaznamenal útočník Andrusiak, čím potvrdil prvé miesto v tabuľke produktivity. Svoj prvý a následne druhý gól v sezóne zaznamenal Majdan, doposiaľ mal na konte osem asistencií. Hneď tri prihrávky si na svoje konto pripísal obranca Žiak. Spišská Nová Ves má na čele tabuľky 26 bodov. V zápase padlo až 20 dvojminútových trestov.

Liptovský Mikuláš - Dukla Trenčín 3:2 pp

Kanadský útočník Ranford pri debute za Liptovský Mikuláš zaznamenal dve asistencie a jeho tím vyhral po predĺžení. Víťazný gól zariadil ruský hokejista Avcin. O prvý gól v sezóne sa postaral Gerlach. Až štyri z piatich zásahov padli v presilových hrách, pričom o jeden sa Sukeľ postaral v oslabení.

Nitra - Banská Bystrica 2:3 pp

Rozhodujúci gól strelil Gabriel Chicoine. V predĺžení dala najskôr gól Nitra, ale zásah Bubelu arbitri po zhliadnutí videa neuznali pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom. Hostia potom rozhodli 39 sekúnd pred koncom predĺženia.

Poprad - Nové Zámky 5:3

O triumf kamzíkov sa pričinil hlavne trojbodový (2+1) Alex Šotek. Domáci zostali v tabuľke na 7. mieste. Nové Zámky prehrali v siedmom stretnutí v sérii a neuspeli v deviatich z jedenástich duelov od začiatku sezóny.  Popradčania v prvej tretine dvakrát viedli po góloch Šoteka a Suchého.

Hostia dokázali odpovedať zásluhou Kováča a Handlovského. V druhej časti kamzíci počas 44 sekúnd dvoma presnými zásahmi opäť odskočili súperovi, keď sa po Centazzovi druhýkrát v stretnutí tešil Šotek. Tvrdoň v 46. minúte znížil, no Murphy krátko na to využil presilovku 5 na 3 a skóroval v prvom zápase za Poprad.

Zvolen - Žilina 7:2

Zvolenskí hokejisti zvíťazili tretíkrát po sebe, tentoraz už doma nad Žilinou a prvýkrát v sezóne v zostave s uzdraveným kapitánom Viedenským, no bez zraneného Olsona. Nováčik spod Dubňa stále čaká na prvý bod z ľadu súpera, duel si prehral v oslabení po hrubom faule Betáka, nepomohla ani výmena brankára za stavu 4:1.

V prvej tretine dominantní domáci išli do vedenia po sóle Hecla. Lenže hostia odpovedali 43 sekúnd pred prestávkou Koleničom, keď nezaváhal pred odkrytou bránkou. Rozhodujúce bolo stredné dejstvo. V ňom po góle Mišiaka z dorážky na 2:1 žilinský Beták vrazil na mantinel Beňa, ktorému vypadla prilba a po páde musel putovať do nemocnice.

Zvolen využil päťminútovú presilovku na strelenie troch gólov, prvé dva dal Kudrna z dorážky a tečom, ďalší pridal Zuzin už za chrbát náhradníka Košarišťana z kruhu do vinkla. V tretej tretine už iba kozmeticky upravili výsledok Bondra so Sheehym na jednej a Varga na druhej strane.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore