Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská vyhrala 15. domáci zápas, Michalovce prehrali po 12 dueloch. Sériu zlomili Košice

Spišská doma stále nenašla premožiteľa.
Spišská doma stále nenašla premožiteľa.TASR
V šlágri 30. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy vyhrali hokejisti Spišskej Novej Vsi proti Michalovciam a upevnili si prvé miesto v tabuľke. Dukla ukončila dvanásťzápasovú sériu výhier. Po ôsmich prehrách uspeli Košice.

Spišská Nová Ves - Michalovce 7:4

Spišská Nová Ves je doma stále neporazená, vyhrala aj pätnásty zápasu, čím vyrovnala rekord najvyššej slovenskej súťaže. Zároveň ukončila najlepšiu sériu tejto sezóny, keďže Michalovce spoznali trpkosť prehry po dvanástich výhrach. Naposledy prehrali ešte 5. novembra proti Košiciam. Spišiakom sa druhýkrát po sebe podarilo vypredať domácu arénu, na šláger 30. kola prišlo 4300 divákov. V zostave hostí chýbal najproduktívnejší hráč a najlepší strelec tímu Pearson. Od úvodu sa hral zaujímavý hokej, ktorému vo výbornej atmosfére nechýbali ani góly. Dvomi gólmi sa blysol obranca Merežko, ktorý má na čele produktivity obrancov už 34 bodov. Najproduktívnejší hráč súťaže Archambault sa vďaka dvom prihrávkam ako prvý dostal cez hranicu 30 asistencií. Bilanciu 1+2 mal útočník Nellis, obranca Bjorkung strelil po príchode na Spiš svoj prvý gól. Záver zápasu ešte spestrilo viacero potýčok.

Humenné - Košice 2:5

Košice ukončili osemzápasovú sériu prehier. Do dnešného dňa sa naposledy tešili ešte 26. novembra proti Nitre. V tabuľke si upevnili priebežné tretie miesto. Nováčik z Humenného je naďalej na poslednej 12. priečke tabuľky. Hostia išli do vedenia už v 3. minúte, keď sa v druhom zápase po sebe gólovo presadil Jokeľ. Domáci odpovedali v 14. minúte po tom, čo si 17-ročný útočník Faith pripísal premiérový extraligový gól vo svojom druhom zápase v súťaži. Hostia spravili rozhodujúci krok k víťazstvu v druhej tretine. V nej skórovali legionári Breton a Pollock, ku ktorým sa v záverečnej časti pridal Jääskeläinen. Domáci sa za stavu 1:4 vrátili do zápasu gólom Vaška, no vyrovnať už nedokázali. Na konečných 2:5 upravil Šedivý, keď skóroval počas hry domácich bez brankára.

Liptovský Mikuláš - Banská Bystrica 5:2

Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili nad HC ‘05 Banská Bystrica 5:2. Po dvoch prehrách zabodovali naplno a priebežne sú na 8. priečke. Svojmu súperovi tým ukončili osemzápasovú víťaznú sériu. V zostave Liptákov sa prvýkrát od návratu z Humenného objavil odchovanec Kriška, debut v ich drese absolvoval aj ruský obranca Pivcakin. Premiéru v slovenskej extralige absolvoval 17-ročný útočník hostí Sedliačik. Domáci sa ujali vedenia v 9. minúte gólom Nauša, ktorého v závere prvej časti pri mantineli atakoval obranca Šenkeřík a dostal trest do konca zápasu. Liptáci sa prezentovali dôslednou defenzívou a dôležitý krok za víťazstvom spravili v druhej tretine. Gólmi obrancov Vasiljeva a Žilku odskočili súperovi na 3:0. Bačik a Hora síce v tretej časti znížili na 3:2, no hostia už nedokázali vyrovnať ani počas hry bez brankára. Počas nej Quince a Avcin spečatili na konečných 5:2 pre domácich.

Nové Zámky - Trenčín 1:4

Hostia zvládli priamy súboj o deviate miesto, ich súperovi patrí desiata pozícia. Trenčania dokázali efektívne využívať presilovky, keď potrestali dve z troch dvojminútových vylúčení na strane Novozámčanov. Víťazný gól vsietil v úvode prostredného dejstva Conway, jediný presný zásah súpera prišiel až za stavu 0:4, Lee skóroval v presilovke o dvoch hráčov.

Slovan Bratislava - Nitra 2:0

Po nepriaznivom období "belasí" vyhrali druhýkrát za sebou a v tabuľke poskočili na desiate miesto. Nitre patrí siedma priečka pred Liptovským Mikulášom, ktorý sa dotiahol na rozdiel dvoch bodov. Slovan sa ujal vedenia v 16. minúte, keď v oslabení skóroval Lukošik. Záver duelu poznačilo mnoho trestov i pästný súboj Takáča a Stachu. "Belasí" z toho ťažili presilovkou o dvoch hráčov, v ktorej zariadil poistku Findlay. Jeho tím tak zaznamenal druhý triumf v uplynulých šiestich stretnutiach i pod vedením trénera Oremusa. Nový kouč prišiel do klubu 18. decembra a nahradil Růžičku.

Zvolen - Poprad 1:4

Hokejisti HKM Zvolen prehrali pod taktovkou dočasného trénera Norberta Javorčíka prvýkrát a po troch dueloch nebodovali. Naopak, hostia bodovali štvrtýkrát za sebou a pripísali si deviatu výhru z uplynulých jedenástich duelov, vďaka čomu sa dostali na štvrté miesto v tabuľke. Domáci nastúpili bez zraneného kapitána Viedenského a k tomu na poslednú chvíľu vypadol zo zostavy pre zdravotné problémy Kašlík, hoci sa na rozcvičke zúčastnil. Poprad sa v prvej tretine ujal vedenia v presilovke, keď z kruhu namieril presne Dmowski a minútu pred prestávkou tečom zvýšil na 2:0 Calof. Podtatranci mali lepší nástup aj do stredného dejstva, keď z nenápadnej akcie z kruhu švihom pridal tretí gól Coulter. Domáci znížili v tretej tretine v presilovke z kruhu Mitchom Hultsom. V závere hrali v šestici bez brankára, dráma sa však napokon nekonala, lebo Dmowski poistil výhru hostí.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore