Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská zdolala Bystricu, Slovan prekvapivo podľahol Zámkom. Trenčín vyhral v Nitre

Aktualizované
Harper a Kestner sa tešia z gólu Spišskej Novej Vsi.
Harper a Kestner sa tešia z gólu Spišskej Novej Vsi.TASR - Veronika Mihaliková
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v nedeľnom zápase 12. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Banskej Bystrici a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Slovan Bratislava prekvapivo prehral v Nových Zámkoch.

Nové Zámky - Slovan Bratislava 2:0

Nové Zámky po veľmi dobrom výkone ukončili sériu siedmich prehier po sebe a poskočili na predposledné miesto. Slovan nenadviazal na piatkovú výhru v Košiciach. Hostia pricestovali na juh Slovenska bez zraneného Acolatseho, v zostave už bol americký krídelník Ortega.

O víťazný gól sa vo svojom druhom stretnutí v drese býkov postaral skúsený fínsky obranca Kalle Maalahti. Skvelý výkon podal domáci brankár Jason Grande, ktorý chytil všetkých 31 striel belasých a zaknihoval svoje prvé čisté konto v extralige. Novozámčania nastúpili už aj s Lalondeom a Karaffom, ktorého získali na hosťovanie z Košíc.

Spišská Nová Ves - Banská Bystrica 5:1

Spišská Nová Ves rozhodla o svojom víťazstve v presilových hrách, počas ktorých strelila až štyri góly. Zhodne po dva dali kanadskí útočníci Stephen Harper a Zack Andrusiak. Druhý menovaný pridal aj dve asistencie a potvrdil prvé miesto v rámci produktivity, keďže dokopy má na konte už 22 bodov.

Tri asistencie pridal americký center Ford. Spišiaci majú na čele tabuľky 29 bodov, čo je o štyri viac ako získali druhé Košice. Rysy navyše majú so 48 strelenými gólmi najlepšiu ofenzívu v Tipos Extralige. Banská Bystrica sa priebežne nachádza na piatej priečke.

Michalovce - Košice 2:4

Po triumfe v šlágri kola preskočili Košice svojho súpera a posunuli sa na priebežné druhé miesto tabuľky za Spišskú Novú Ves. Na konte majú 25 bodov. Michalovce a Slovan o jeden menej. Líšky prvýkrát v sezóne prehrali v dvoch zápasoch za sebou, v piatok podľahli domácim Spišiakom 1:5.

Po trojzápasovej absencii sa do zostavy oceliarov vrátil kapitán Michal Chovan a na víťazstve sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou. V počte bodov počas základnej časti v Tipos Extralige prekročil hranicu 600. Košičania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou Olivierom Archambaultom, ktorý asistoval pri prvom góle hostí.

Liptovský Mikuláš - Žilina 4:3 sn

Ešte v 57. minúte domáci prehrávali 1:3, no góly Gerlacha a Tkáča posunuli zápas do predĺženia. Liptáci dokonali obrat v nájazdoch, v ktorých skórovali Tkáč, Réway a Ranford, ktorý si pripísal víťazný gól. Ten bol jeho premiérový v drese Liptákov. Pre Mikuláš to bolo druhé víťazstvo po sebe, Žilina prehrala uplynulé tri duely.

Nitra - Dukla Trenčín 1:4

Hostia zaznamenali prvý trojbodový zisk po odchode trénera Ernesta Bokroša a odlepili sa z dna tabuľky. Corgoni prehrali druhý duel za sebou a naďalej im patrí šieste miesto. Duel plný súbojov a nepresností príliš veľa ofenzívnej kvality nepriniesol.

Šancu na zisk bodov živili Nitrania do 53. minúty, v ktorej na rozdiel dvoch gólov odskočili hostia zásluhou Villeho Leskinena. Fínsky útočník 20 sekúnd pred záverečnou sirénou spečatil triumf Dukly do prázdnej bránky. V drese Nitry opäť nastúpil brankár Erik Šebo, keďže stabilná brankárska dvojica Kašík - Aittokallio má zdravotné problémy.

Zvolen - Poprad 0:2

Hokejisti Zvolena prehrali s Popradom a ukončili svoju trojzápasovú víťaznú šnúru. Tím spod Tatier bodoval v piatom dueli z uplynulých šiestich, pod Pustým hradom rozhodli o výsledku legionári. V prvej tretine boli nebezpečnejší hostia a išli do vedenia tečom Murphyho.

V strednom dejstve domáci nevyrovnali po prečíslení troch na jedného s koncovkou Viedenského, úspešné nebolo ani sólo Kudrnu a Mišiak trafil žrď. Podtatranci mohli zvýšiť po úniku Cracknella, proti bol Kantor. Ten napokon proti tomuto popradskému legionárovi kapituloval v tretej tretine, keď ho bez prípravy nepokrytý prestrelil.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore