Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Titul chce vyhrať každý a my nie sme výnimkou, hovorí najproduktívnejší hráč ligy Andrusiak

Andrusiak chce zažiť so Spišskou Novou Vsou veľký tímový úspech.
Andrusiak chce zažiť so Spišskou Novou Vsou veľký tímový úspech.HK Spišská Nová Ves
Kanadský útočník Zack Andrusiak (26) je po ôsmich kolách novej sezóny Tipos Extraligy s trinástimi bodmi a deviatimi gólmi najproduktívnejším hráčom súťaže a takisto jej najlepším strelcom. Zaznamenal už aj jeden hetrik. Šikovný krídelník zažíva naozaj výborný vstup do nového ročníka, navyše Spišská Nová Ves sa nachádza na čele tabuľky. Aj o tom hovoril v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Zack, po ôsmich zápasoch ste najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy. Ako sa cítite v novej súťaži?

"Veci sú doposiaľ naozaj veľmi dobré. Náš tím odštartoval fantasticky. Spoluhráči aj tréneri mi moju prácu veľmi uľahčujú, takže sa cítim dobre a som rád, že sa mi darí. Snažíme sa pokračovať v tejto forme. Musíme byť konzistentní aj naďalej a každý deň sa zlepšovať."

Takisto ste s deviatimi gólmi najlepším strelcom. Čo sa skrýva za touto výbornou formou?

"Veľa vecí do seba ideálne zapadlo. Na ľade si vieme výborne posúvať puky, hlavne počas presiloviek. Ja osobne mám to šťastie, že som bol na konci výborných kombinácií spoluhráčov a že puky chodia na moju hokejku."

V poslednej sezóne bola Spišská Nová Ves vo finále. Je teraz cieľom vyhrať titul?

"Myslím si, že bez ohľadu na ligu, vždy chcete vyhrávať zápasy a najvyšším cieľom je každý rok vyhrať titul, takže ani u nás to nie je inak."

Aké sú vaše osobné ciele?

"Snažím sa každý deň zlepšovať svoje výkony a pomáhať mužstvu akýmkoľvek spôsobom, aby sme spoločne mohli víťaziť."

Aké prostredie ste našli v Spišskej Novej Vsi?

"Všetci v Spišskej sú ku mne doposiaľ veľmi milí a dobrí. Klub zažil veľmi úspešné posledné sezóny. Počul som o organizácii a komunite okolo nej iba dobré veci."

Čo zatiaľ hovoríte na kvalitu zápasov v Tipos Extralige?

"Hrá sa tu veľmi dobrý, rýchly, technický a organizovaný hokej. Naozaj si užívam tento štýl."

Je pre vás výhodou, že hlavný tréner Jason O'Leary je z Kanady?

"Rozhodne mi to uľahčuje veľa vecí. Je skvelé, že môžem hrať pod kanadským trénerom, hlavne počas mojej prvej sezóny v Európe. Pomáha mi to lepšie porozumieť veciam, ktoré odo mňa tréner vyžaduje a nemusím riešiť žiadnu jazykovú bariéru."

Prečo ste sa po rokoch v AHL a ECHL rozhodli pre presun do Európy?

"Cítil som, že nastal čas na novú príležitosť a nové začiatky v Európe. Pochopil som, že Spišská je tým správnym miestom, ktoré mi pomôže urobiť ďalší krok v mojej kariére."

Rozprávali ste sa s niekým pred podpisom zmluvy o Európe?

"Mám mnohých kamarátov a bývalých spoluhráčov, ktorí hrajú v Európe, takže som sa s mnohými z nich rozprával, aby som lepšie pochopil niektoré veci. Veľmi mi pomohli s mojím rozhodnutím ísť do Európy."

Aké sú najväčšie nielen hokejové rozdiely medzi Severnou Amerikou a Európou?

"Samozrejme, kultúra a jazyk sú na Slovensku odlišné, ale zatiaľ si naozaj užívam, že sa učím nové veci. Hlavným rozdielom pre mňa, čo sa týka hokeja, je, že program zápasov je tu oveľa ľahší v porovnaní s tými v Severnej Amerike, čo umožňuje viac času na tréningy a regeneráciu. Hráme menej stretnutí a tiež v nižšej miere cestujeme."

V čom sa odlišujú fanúšikovia v zámorí a tu?

"Fanúšikovia sú na oboch miestach veľmi zanietení a ich energia vás vie poriadne nabiť. V Európe mám pocit, ako keby som bol na futbalovom zápase, keďže fanúšikovia skandujú a bubnujú počas zápasov. Je naozaj skvelé to zažívať."