Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najzaujímavejších prestupov v Tipos Extralige. Ťah Zvolena aj aktivita Žiliny

Fejes sa prekvapivo sťahoval z Košíc do Žiliny.
Fejes sa prekvapivo sťahoval z Košíc do Žiliny.Vlci Žilina
Pred novou sezónou Tipos Extraligy sa tímy snažili čo najlepšie posilniť svoje kádre a siahali aj priamo ku konkurencii. Flashscore Správy vybrali desať najzaujímavejších prestupov v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Connor LaCouvee

Dukla Trenčín → Vlci Žilina

Kanadský brankár sa po dvoch rokoch v Trenčíne rozhodol prijať ponuku Žiliny, ktorá ako nováčik bude mať silný tím doplnený skúsenými legionármi. LaCouvee by mal byť novou jednotkou mužstva, určite bude chcieť nadviazať na dobré výkony z dresu Dukly, v ktorom absolvoval celkovo 94 stretnutí a mimo play-off mal kvalitné čísla.

Tridsaťročný gólman má skúsenosti aj z fínskej Liigy či nadnárodnej IceHL, kde chytal za slovenský tím Bratislava Capitals. Takisto si vyskúšal pôsobenia v AHL či ECHL, úspechy zažil v univerzitnej NCAA. Dvojičku v bránkovisku vytvorí s Andrejom Košarišťanom.

Hunter Fejes

Košice → Vlci Žilina

Skúsený útočník pôsobil uplynulé dve sezóny v konkurenčných Košiciach, s ktorými získal svoj doteraz jediný titul. Na východ republiky prišiel pred uzávierkou prestupov sezóny 2022/23 a k titulu prispel 21 bodmi v 24 dueloch. Posledná základná časť mu vyniesla slušných 20 gólov, ako aj 21 asistencií. V play-off sa presadil štyrikrát.

Rodák z Aljašky v extralige odohral v Tipos Extralige celkovo 79 stretnutí a získal 66 bodov (36+30). Ponuky mal vraj aj z Česka. Fejes počas svojej kariéry pôsobil vo viacerých zámorských i európskych ligách. V roku 2012 si ho v drafte do NHL vybrala organizácia Coyotes zo 178. miesta.

Tomáš Záborský

Poprad → Dukla Trenčín

Z Dukly odišiel v roku 2006 po tom, ako odohral prvé štyri zápasy za áčko. Draftoval do NY Rangers, v NHL si nikdy nezahral. V zámorí Záborský nastupoval v nižších súťažiach OHL, ECHL a AHL. V roku 2009 sa rozhodol vrátiť do Európy, kde si urobil meno predovšetkým vo fínskej najvyššej súťaži.

Stal sa jej najlepším strelcom a bol ocenený ako najlepší hráč sezóny 2011/12, tú odohral za Ässät. Neskôr obliekal takisto dresy HIFK, Tappary či SaiPy. Trikrát po sebe prehral finále, raz mal na krku bronz. Posledné dve sezóny bol jedným z kľúčových hráčov tímu Popradu.

V nedávno ukončenej sezóne 2023/2024 získal v 34 zápasoch 29 bodov (20+9). Záborský reprezentoval Slovensko na ZOH 2014 a MS 2013. Po návrate do Trenčína sa okamžite stal kapitánom tímu a toto spojenie bude veľmi zaujímavé nielen pre fanúšikov Dukly.

Patrik Svitana

Poprad → Michalovce

Dlhoročná opora a bývalý kapitán Popradu sa po minulom ročníku rozhodol pre zmenu a vybral si Michalovce. Na svojom konte má 773 štartov v najvyššej slovenskej súťaži, získal 505 bodov za 171 gólov a 334 asistencií. Okrem toho pôsobil v Kazachstane a v Poľsku. Počas troch kompletných sezón v týchto krajinách zakaždým získal titul.

Svitana hrával v extralige okrem Popradu už len za Košice a Kežmarok. V uplynulom ročníku odohral 49 zápasov v základnej časti s bilanciou sedem gólov a 22 asistencií, vo vyraďovačke pridal bod za asistenciu. Bodovo to bola jeho najslabšia sezóna od návratu zo zahraničia.

Pavel Kantor

Nové Zámky → Zvolen

Kantor ochytal za Nové Zámky celkom 103 stretnutí, v ktorých si udržal viac ako 92-percentnú úspešnosť zákrokov a zaznamenal tri čisté kontá. Ešte pred letom ho získal Zvolen, čo bolo veľké prekvapenie. Skúsený brankár bol v ročníku 2022/23 najviac vyťažovaným gólmanom súťaže (50 duelov v základnej časti a päť v play-off), keď nastúpil vo všetkých stretoch tímu.

V minulej sezóne ochytal 48 súbojov, ale pre neho a celé mužstvo sa skončila sezóna už po dlhodobej časti, keďže Nové Zámky obsadili 11. priečku v tabuľke a nepostúpili do vyraďovacej fázy. V českej extralige pôsobil počas deviatich sezón, nastúpil vo viac ako 200 zápasoch a v roku 2019 získal majstrovský titul s Třincom.

Kantor má pod Pustým hradom vyriešiť brankársku otázku, na ktorú mužstvo v play-off dlhodobo doplácalo. Viac o tejto zmene povedal samotný hokejista v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Marek Slovák

Nitra → Nové Zámky

Zaujímavý krok urobil nevysoký center, pretože sa rozhodol zamieriť na juh Slovenska a posilniť ofenzívu Nových Zámkov. Posledné tri sezóny si rozdelil medzi Nitru a Košice, tešil sa počas nich z jedného titulu v drese oceliarov. Predošlý ročník bol pre neho najhorší za ostatných pätnásť sezón.

V základnej časti získal 18 bodov, počas play-off ich pridal šesť. Býci ale v podobe 35-ročného útočníka získali kvalitnú posilu, ktorá vie na ľade prispieť nielen gólmi či asistenciami, ale takisto fyzickou hrou a tradične dokáže byť pre súperov nesmierne nepríjemný.

Andrej Kukuča

Poprad → Zvolen

Odchovanec Trenčína odohral posledné dve sezóny za Poprad a hlavne tá minulá mu vyšla veľmi dobre, pretože v nej strelil dvadsať gólov a pridal dvanásť asistencií. Vďaka tomu si vypýtal aj miesto do seniorského národného tímu Slovenska, v ktorom strelil premiérový gól.

Kamzíci si ho síce chceli ponechať, ale nakoniec sa rozhodol pre Zvolen. Keďže má Kukuča stále iba 24 rokov, tak najlepšie hokejové obdobie má stále iba pred sebou. Pod Pustým hradom by mal dostávať dostatok priestoru a nielen v tomto klube veria, že sa bude stále iba zlepšovať.

Sena Acolatse

Michalovce → Slovan Bratislava

Zámorský obranca bol v minulej sezóne so ziskom 33 bodov (11+22) piatym najproduktívnejším bekom celej Tipos Extraligy. Odohral pritom iba 36 zápasov, takže ak by absolvoval plnú porciu, mohol mať ešte lepšie čísla. Okrem toho vyniká Acolatse kvalitnou defenzívnou hrou.

Práve tento kvality sa od neho očakávajú aj v Slovane, ktorý ho angažoval. Jeho nevýhodou však je, že miestami vie vyprodukovať zbytočné vylúčenie, čoho dôkazom je celkovo 141 trestných minút. V zadných radoch belasých je momentálne jediným legionárom.

Haralds Egle

Liptovský Mikuláš → Slovan Bratislava

Slovan lovil u konkurencie aj druhý raz, keď do jeho mužstva pribudol lotyšský útočník Egle. Ten zažil vydarený 39-bodový ročník v Liptovskom Mikuláši (11+28), ďalšie štyri body pridal v predkole play-off (1+3). Následne skóroval takisto na svojich premiérových MS.

Aspoň také čísla si od neho sľubujú aj v Bratislave. V najvyššej slovenskej súťaži hrával už aj za maďarský DVTK, bohaté skúsenosti má zo zámorských súťaží NCAA a AHL. 

Marcel Melicherčík

Spišská Nová Ves → Dukla Trenčín

Jeden z najlepších brankárov posledných sezón Tipos Extraligy zažil v závere minulého ročníka z osobného hľadiska ťažké obdobie a po štyroch rokoch odišiel zo Spišskej Novej Vsi, následne prijal ponuku Trenčína, kde vytvorí duo s Michalom Valentom, takže vojaci stavili na osvedčené a skúsené mená.

Pre Melicherčíka pôjde o piate pôsobisko v rámci najvyššej súťaže. Skúsenosti má aj s pôsobeniami v Česku, Nemecku či Taliansku. Bývalý slovenský reprezentant sa bude snažiť pomôcť Dukle zlepšiť umiestnenia z ostatných rokov.