Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tradičnej značke má pomôcť fínsky odborník, Trenčín oznámil meno nového trénera

TASR
Trenčín oznámil meno nového hlavného trénera.
Trenčín oznámil meno nového hlavného trénera. TASR / Henrich Mišovi
Novým trénerom hokejistov HK Dukla Trenčín sa stal Tommi Hämäläinen. Pre 49-ročného Fína bude Trenčín prvým pôsobiskom, v ktorom sa ujme pozície hlavného kouča. V uplynulej sezóne plnil funkciu asistenta trénera vo fínskom JYP Jyväskylä. Na striedačke v Trenčíne mu budú pomáhať Pavol Mihálik (47) a Ivan Feneš (47).

Hämäläinen strávil väčšinu svojej trénerskej kariéry v mládežníckych tímoch vo Švédsku a Fínsku. Dva roky pôsobil aj na striedačke švajčiarskeho HC Lausanne na poste asistenta. "Na nového hlavného trénera som dostal z viacerých strán veľmi dobré referencie. Je to kvalitný moderný kouč, ktorý chce v každom z hráčov prebudiť vášeň pre hokej a rozvíjať tím spoločne. Má líderské kvality, je ľudský a starostlivý, avšak zároveň rázny a zásadový, čo je na tejto pozícii dôležité. Potrebujeme otočiť sezónu a toto je ďalší krok k tomu," povedal na adresu nového šéfa striedačky športový manažér Mário Bližňák.

Hämäläinen priletel do Trenčína v piatok v noci a v sobotu ráno sa zúčastnil prvého oficiálneho stretnutia s mužstvom, realizačným tímom a vedením klubu. S hráčmi absolvoval prvý tréning na ľade a už v nedeľu bude na striedačke počas zápasu 15. kola Tipos extraligy v Bratislave.

Trenčanom nevyšiel úvod nového ročníka, keď prehrali hneď šesť stretnutí. Náladu v tíme nezmenili ani následné víťazstvá s Novými Zámkami (7:1) a Žilinou (4:3) a po ďalších troch prehrách skončil tréner Ernest Bokroš. Zmena priniesla impulz v podobe triumfu na ľade majstrovskej Nitry (4:1) pod vedením Mihálika, no Trenčania podľahli Spišskej Novej Vsi (2:4) a debakel utrpeli v piatok na ľade Košíc (1:7).