Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín stále bez bodu, Michalovce rozstrieľali Žilinu. Tri zásahy Andrusiaka

Aktualizované
Trenčín sa krčí na dne tabuľky.
Trenčín sa krčí na dne tabuľky.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Trenčína prehrali v zápase 6. kola Tipos Extraligy na ľade Banskej Bystrice. Michalovce na domácej pôde vysoko porazili nováčika zo Žiliny. Spišská Nová Ves pokorila Liptovský Mikuláš po predĺžení a Košice uspeli v súboji so Zvolenom. Majster z Nitry jasne triumfoval nad Novými Zámkami a je na čele tabuľky.

Banská Bystrica - Trenčín 2:1

Hokejisti Banskej Bystrice zdolali na domácom ľade Trenčín 2:1, keď o výhre rozhodli dvoma gólmi v prvej tretine. Hostia po nich síce vymenili gólmanov, no na zisk prvého bodu v sezóne im to nestačilo.    

Domáci zásahmi Bouchera vyhnali v 13. minúte z bránky Valenta a následne sa im už Melicherčíka medzi žrďami nepodarilo prekonať. V druhej tretine nevyužili ani štyri presilovky v rade. V tretej inkasovali v oslabení z hokejky Baláža, avšak záver duelu zvládli, aj keď Trenčín odvolal brankára a hral v šestici.

Michalovce - Žilina 6:1

Michalovce nedali nováčikovi žiadnu šancu. Pripísali si štvrté víťazstvo z uplynulých piatich stretnutí. Žilinčania nedokázali nadviazať na predchádzajúce dve výhry proti Košiciam a Slovanu. Zápas mali rozbehnutý výborne, už v čase 3:34 sa v presilovej hre presadil Miroslav Mucha. Následne sa však strieľalo už len do brány Vlkov, postupne sa presadili Bodák, Fominych, Vašaš, Krastenbergs, Rönni a Valach.

Spišská Nová Ves - Liptovský Mikuláš 4:3 pp

Víťazný gól strelil v 62. minúte Zack Andrusiak, ktorý skompletizoval svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Liptáci siahali po prvom víťazstve, v zápase trikrát tesne viedli, no práve Andrusiak v 59. minúte vyrovnal v presilovke počas hry domácich bez brankára.

Spišiaci dosiahli piate víťazstvo za sebou a po šiestich zápasoch majú na konte 14 bodov. Liptovský Mikuláš naďalej čaká na prvý triumf, na predposlednom mieste tabuľky má dva body. V drese domácich debutoval útočník Stephen Harper, v tíme hostí prvýkrát nastúpil útočník Roman Žitný.

Košice - Zvolen 2:1 pp

Diváci v prvej tretine gól nevideli, prvýkrát dostal puk do bránky český hokejista David Senčák v 7. minúte prostredného dejstva. Domáci zareagovali pred koncom tretiny zásluhou Tomáša Mikúša. Meranie síl tak dospelo do predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre oceliarov v 62. minúte útočník Brett Pollock.

Pre Košičanov to bol prvý domáci zápas v sezóne, keďže v jej úvode prebiehala rekonštrukcia Steel Arény. Košice sú naďalej jediným tímom, ktorý bodoval v každom z doterajších zápasov. Zvolen prehral tretí duel za sebou.

Nové Zámky - Nitra 1:6

Nitrania si z ľadu Nových Zámkov odnášajú vysoké víťazstvo. O svojom triumfe definitívne rozhodli v záverečnej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Nitrania si pripísali piatu výhru v sezóne a na čele tabuľky majú 14 bodov, rovnako ako Spišská Nová Ves. O dva presné zásahy v drese majstra sa postaral Brett Ritchie.