Trenčín už bez Bartoviča. Končia aj dvaja hráči a celkovo šiesti muži z poslednej sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín už bez Bartoviča. Končia aj dvaja hráči a celkovo šiesti muži z poslednej sezóny

Bartovič (vpravo) pôsobil v pozícii hlavného trénera Trenčanov od 11. novembra 2023.
Bartovič (vpravo) pôsobil v pozícii hlavného trénera Trenčanov od 11. novembra 2023.TASR
Súčasťou HK Dukla Trenčín v sezóne 2024/2025 už nebude tréner Milan Bartovič (43), ktorý mužstvo viedol v skončenom ročníku. Vojaci to oznámili na svojich profiloch na sociálnych sieťach. Spolu s Bartovičom končia aj tréner obrancov Ken Eddy, kouč brankárov Dominik Antala, útočníci Tor Immo (29) a Marek Sloboda (26) i športovo-technický manažér Eduard Hartmann.

"S trénerom Milanom Bartovičom sme pôvodne boli dohodnutí na pokračovaní spolupráce, avšak rozhodol sa nakoniec inak a klub jeho rozhodnutie rešpektoval," píše sa v stanovisku Trenčanov.

Bartovič prevzal velenie na lavičke Dukly 11. novembra 2023, s mužstvom skončil po základnej časti na 9. mieste so 75 bodmi. V predkole play-off narazil na Nitru, nad ktorou vyhrávali jeho zverenci 2:1 na zápasy a mali mečbal v domácom prostredí. Ten nevyužili, Nitra sériu vyhrala a nakoniec dokráčala k majstrovskému titulu.

"S trénerom obrancov Kenom Eddym sa klub rozhodol nepredĺžiť spoluprácu. Trénera brankárov Dominika Antalu pravdepodobne taktiež uvidíme v našej extralige. Náš tím má v blížiacej sa sezóne túto pozíciu pokrytú skúseným trénerom Petrom Kosom, my však pripúšťame, že pri rozširovaní nášho realizačného tímu v budúcich sezónach sa naše cesty s Dominikom opäť spoja. Všetkým trom trénerom za u nás odvedenú prácu ďakujeme," vysvetľuje vedenie Dukly.

V nasledujúcom ročníku nebudú v žlto-červenom drese pokračovať ani útočníci Tor Immo a Marek Sloboda. "Tor sa podľa svojich slov rozhodol pre pôsobenie v zahraničí, mimo slovenskej extraligy. Marek Sloboda si zvolil rovnakú cestu a jeho novým pôsobiskom bude Francúzsko."

Kameň na kameni nezostal ani vo funkcionárskej skladbe. S koncom sezóny prišlo k ukončeniu spolupráce so športovo-technickým manažérom Eduardom Hartmanom, ktorý o to sám požiadal.