Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín získal Bortňáka zo Spišskej Novej Vsi, Vartovník sa po roku vracia na ľad

Bortňák prichádza vystužiť rady Trenčína.
Bortňák prichádza vystužiť rady Trenčína.TASR – Milan Kapusta
Extraligový hokejový klub HK Spišská Nová Ves uvoľnil slovenských útočníkov Lukáša Vartovníka (35) a Dalibora Bortňáka (30) na hosťovanie do prvoligového Trebišova, respektíve Dukly Trenčín. Vicemajster o tom informoval na sociálnych sieťach.

Skúsený Vartovník nehral takmer rok, ešte v decembri minulého roka utrpel vážne zranenie nohy po súboji s michalovským obrancom Kristofersom Bindulisom. Domáci odchovanec odohral v uplynulej sezóne 23 zápasov so ziskom troch bodov (1+2).

"Varťo sa konečne vracia do zápasového rytmu. Sme veľmi radi, že rehabilitácia dopadla ako mala. Rozhodli sme sa poslať Lukáša na mesačné hosťovanie do Trebišova, aby nabral potrebnú zápasovú prax. Veríme, že sa postupne dostane na výkonnostnú úroveň, ktorú mal pred zranením. Dalibor nemal v základnej zostave isté miesto a tréner O'Leary momentálne počíta na post centra s inými hráčmi," informoval o aktuálnych zmenách v kádri generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Preto sme hľadali iné možnosti, ako Bortymu garantovať zápasovú vyťaženosť. Podarilo sa nám dohodnúť s Trenčínom na jeho hosťovaní do 31. decembra 2024, kde by mal pravidelne hrávať. Po tomto dátume by sa mal k nám vrátiť," nadviazal Rapáč.

Bortňák je súčasťou kádra Spišskej Novej Vsi od októbra 2022. V jeho drese nastúpil na 117 stretnutí s bilanciou 10 gólov a 11 asistencií.