Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trenčín zmietol Zámky a premiérovo zvíťazil. Spišská zdolala Nitru, uspeli Košice i Slovan

Aktualizované
Michalovce otočili zápas v Poprade.
Michalovce otočili zápas v Poprade.TASR - Jakub Kotian
Hokejisti Michaloviec vyhrali v nedeľnom zápase 7. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy na ľade Popradu. V šlágri vyhrala Spišská Nová Ves v Nitre a vrátila sa na prvé miesto tabuľky. Slovan Bratislava porazil Zvolen. Prvé víťazstvo v sezóne zaznamenal Trenčín, ktorý strelil sedem gólov Novým Zámkom. Pre Duklu to boli prvé body v sezóne.

Poprad - Michalovce 2:3

Cracknell svojím šiestym gólom v sezóne poslal Poprad do vedenia a na začiatku druhej tretiny skóroval rovnako v presilovej hre Šiška, ale následne prišla michalovská otočka. Dukla znížila zásluhou Jasečka, vyrovnať dokázal Johnson a v predĺžení rozhodol lotyšský útočník Krastenbergs. Ten ukončil duel s bilanciou 1+1, zatiaľ čo kapitán Daugavinš zaknihoval tri asistencie. Pre Poprad to bola štvrtá prehra za sebou. Michalovce zvíťazili tretíkrát v rade, pričom triumfovali vo všetkých štyroch zápasoch na klziskách súperov.

Trenčín - Nové Zámky 7:1

Hokejisti Dukly Trenčín sa v 7. kole dočkali prvého víťazstva v sezóne. V domácom zápase rozdrvili Nové Zámky 7:1 a v tabuľke sa posunuli z posledného 12. miesta na jedenáste, keď preskočili Liptovský Mikuláš. Dvoma gólmi a asistenciou sa na vysokej výhre podieľal kanadský obranca Jake Cardwell, Filip Ahl a Brett Stapley mali zhodne bilanciu 1+2. Nové Zámky utrpeli tretiu prehru za sebou a piatu v sezóne, v tabuľke zostali na deviatej priečke.

Liptovský Mikuláš - Košice 1:2

Víťazný gól strelil v 46. minúte Brett Pollock, ktorý rozhodol aj predošlý zápas Košičanov so Zvolenom. V zostave domácich chýbali potrestaní obrancovia Cal Foote a Zach Taylor. Pre Košičanov to bolo piate víťazstvo v sezóne a naďalej platí, že sú tímom, ktorý bodoval vo všetkých zápasoch. Liptáci prehrali vo všetkých siedmich stretnutiach a po víťazstve Trenčína nad Novými Zámkami spadli na posledné 12. miesto tabuľky.

Nitra - Spišská Nová Ves 2:4

Súboj vlaňajších finalistov bol zároveň aj priamou konfrontáciou o priebežné prvé miesto v tabuľke. Poskočili naň Spišiaci, ktorí zvíťazili v piatich dueloch za sebou. Bodovali v každom zápase novej sezóny. Hrdinom hostí sa znova stal kanadský útočník Zack Andrusiak, ktorý po piatkovom hetriku tentoraz zaknihoval bilanciu 2+1.

Oba zásahy vrátane toho víťazného dal v tretej tretine počas presilovej hry. Šikovný útočník je s dvanástimi bodmi novým lídrom produktivity a zároveň aj najlepším strelcom súťaže, keďže disponuje ôsmimi gólmi a štyrmi asistenciami. Dve prihrávky zaznamenali Ford a MacKinnon.

Žilina - Banská Bystrica 2:3

Banskobystričania si pripísali štvrtý triumf v rade a z druhej priečky zaostávajú o bod za vedúcou Spišskou Novou Vsou. O triumfe baranov na ľade nováčika rozhodol v 52. minúte Collin Adams, pre amerického útočníka to bol druhý gól v zápase. Vlci zaknihovali druhú prehrou za sebou a v tabuľke im patrí ôsme miesto.

Zvolen - Slovan Bratislava 3:5

Hokejisti Slovana majú po piatom víťazstve v sezóne na konte 15 bodov. Domácim k bodovému zisku nepomohol ani hetrik útočníka Kylea Olsona, ktorý má na konte celkovo šesť bodov. Obranca Sena Acolatse strelil jeden gól a na konte má dvanásť bodov, ale na čele produktivity ho vystriedal Andrusiak. Zvolenčania prehrali už štvrtý zápas v sérii, predtým nazbierali päť bodov.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore