Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trpký debut Ďurča. Spišiaci doma neprehrávajú, Liptáci sa odlepili z dna tabuľky

TASR
Aktualizované
Košice rozstrieľali Trenčín siedmimi gólmi.
Košice rozstrieľali Trenčín siedmimi gólmi.TASR - Roman Hanc
Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v piatkovom zápase 14. kola Tipos Extraligy nad nováčikom DOXXbet Vlci Žilina 2:0. Na prehru 1:7 z Košíc nezabudne trenčiansky hokejista Ďurčo, ktorý v šestnástich debutoval v najvyššej súťaži.

HK Spišská Nová Ves - DOXXbet Vlci Žilina 2:0

Na čele tabuľky si Spišiaci udržali štvorbodový náskok pred priebežne druhými Košicami. Domáci tým zároveň predĺžili víťaznú sériu na svojom ľade, ktorá od začiatku sezóny trvá už sedem zápasov. O ich góly sa postarali najproduktívnejší hráč a zároveň aj najlepší strelec súťaže Zack Andrusiak a Josh Kestner. Brankár Mareks Mitens si udržal prvé čisté konto v slovenskej extralige. Žilinčania prehrali vo štvrtom zápase za sebou. 

HC Košice - HK Dukla Trenčín 7:1

Košice za presvedčivým výsledkom vykročili už v 19. sekunde, keď skóroval Joona Jääskeläinen, ktorý napokon nazbieral tri body (2+1). Hostia strelili svoj jediný zásah až za stavu 7:0. Pri trefe Andreja Hatalu asistoval aj 16-ročný útočník Juraj Jonas Ďurčo, pre ktorého to bol debut v extralige.

Košiciam sa v posledných dueloch strelecky proti Trenčínu darí.
Košiciam sa v posledných dueloch strelecky proti Trenčínu darí.Flashscore

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 0:4

Michalovce potvrdili úlohu favorita a zvíťazili na ľade HC Mikron Nové Zámky. Hostia sa udržali s 27 bodmi na treťom mieste tabuľky, Novozámčania majú na konte iba deväť a sú na poslednej priečke o skóre za Duklou Trenčín. Zemplínčanov potiahlo gólmi kvarteto legionárov. Presadili sa Renars Krastenbergs, Ondřej Slováček, Ben Johnson a premiérovo v extralige aj lotyšský obranca Arturs Kulda.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 4:3

Liptáci sa vďaka trojbodovému zisku odlepili z dna tabuľky, na ktorom boli spoločne s Duklou Trenčín a Novými Zámkami. Zvolenčania zostali na ôsmej priečke so 17 bodmi. Hostia v zápase od úvodu doťahovali a darilo sa im to až do stavu 3:3. Rozhodujúci gól strelil v 52. minúte kanadský útočník Brendan Ranford, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu a bilanciu 1+1 si pripísal v uplynulých troch dueloch.

Gólový film.
Gólový film.Flashscore

HC MONACObet Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 6:4

V tíme spod Urpína je rozsiahla maródka, pre otras mozgu nenastúpil útočník Šoltés, na poslednú chvíľu sa však zrealizovala výmena medzi Zvolenom, keď k Bystričanom zamieril útočník Kukuča a odišiel obranca D. Stránsky. Hostia boli v prvej tretine aktívnejší a ujali sa vedenia pohotovou strelou z uhla v podaní Pecarara.

Vzájomné strety.
Vzájomné strety.Flashscore

V druhej pretavili prevahu v presilovke po tvrdej strele Bakoša spoza kruhu. Následne domáci prepli na vyššie obrátky a v tretej tretine vyrovnali štyrmi gólmi Wedmana z 1:4 na 4:4. Víťazný gól strelil v 58. minúte v presilovke Scarlett a poistku do prázdnej bránky pridal sekundu pred koncom Adams. Slovan prehral druhý duel za sebou.

HK Nitra - HK Poprad 7:4

Kamzíci pod Zoborom od úvodnej tretiny doťahovali. Na góly Tomáša Hrnku, Jakuba Lacku aj Anthonyho Camaru ešte dokázali reagovať hostia dvoma presnými zásahmi Mateja Giľáka a zásahom Aurela Nauša. Rozhodujúce bolo tretie dejstvo, v ktorom sa Nitrania presadili až štyrikrát. Dôležitý bol rýchly gól Miloša Bubelu, ktorý skóroval už po 19 sekundách a definitívne naklonil misky váh na stranu Nitry.

Tabuľka extraligy.
Tabuľka extraligy.Flashscore

V 50. minúte sa k nemu druhým presným zásahom v dueli pridal Camara, na ktorého ešte reagoval jeho krajan Adam Cracknell, no Popradčania už na body nedosiahli ani v záverečnej hre bez brankára. Inkasovali v nej ešte dvakrát z hokejok Samuela Bučeka a Tomáša Pobežala.