Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 1. kola Tipos Extraligy: Nezastaviteľný Čederle aj smolné prvenstvo Kantora

Kantor neprežil vydarené stretnutie.
Kantor neprežil vydarené stretnutie.TASR - Veronika Mihaliková
Tipos Extraliga je späť. V prvom kole sa bolo na čo pozerať. Flashscore Správy v tradičnom zhrnutí udalostí mapujú to najzaujímavejšie, čo prinieslo šesť piatkových zápasov.

Wedman otvoril gólový účet sezóny

Na prvý gól novej sezóny fanúšikovia nemuseli čakať dlho, keďže kanadský útočník Matthew Wedman ho v drese Banskej Bystrice strelil už po minúte a 50 sekundách úvodného stretnutia. Šikovný center sa presadil dvakrát a baranom pomohol k výhre proti Spišskej Novej Vsi. Celkovo si v prvom kole otvorilo bodový účet v Tipos Extralige 28 rôznych hráčov a k tomu aj brankár Sami Aittokallio, keďže zaknihoval asistenciu pri poslednom zásahu Nitry. 

Radosť Wedmana po jednom z jeho dvoch gólov.
Radosť Wedmana po jednom z jeho dvoch gólov.HC MONACObet Banská Bystrica

Víťazný návrat Žiliny

Päť a pol roka trvalo, kým Žilina po vypadnutí z najvyššej súťaže odohrala svoj ďalší zápas medzi slovenskou elitou, pretože jej nevyšlo hneď niekoľko pokusov o návrat do Tipos Extraligy. Pred niekoľkými mesiacmi sa však už Vlci mohli tešiť. Kvalitne sa posilnili a ukázali, že by nemali byť iba do počtu.

Cieľom mužstva je prebojovať sa do play-off. Zverenci trénera Bartoviča začali veľmi dobre, keďže proti Liptákom sa im podarilo bodovať naplno. Premiérový žilinský zásah po návrate zaznamenal Bruno Mráz a aj keď hostia skóre otočili, tak hrdinom sa stal dvojgólový Nick Jones. Ten rozhodol o konečnom výsledku 3:2.

"Musím pochváliť chlapcov za to, ako pristúpili k zápasu počas celých 60 minút. Bolo tam veľa energie a obetavosti. Takto sa chceme prezentovať, na tomto to chceme celé založiť. Za stavu 1:2 sme to zjednodušili, strieľali sme na bránku a presne tak sa nám podarilo dať dva góly," spokojne konštatoval Bartovič.

Žilina sa medzi elitu vrátila výhrou.
Žilina sa medzi elitu vrátila výhrou.TASR - Daniel Stehlík

Kantor bol prvý raz vyhnaný z bránky

Český brankár Pavel Kantor odchytal počas posledných dvoch sezón za Nové Zámky dokopy 103 zo 105 možných stretnutí, ale ani raz sa mu nestalo, že by prepustil miesto svojmu náhradníkovi. Po prestupe do Zvolena zažil také niečo hneď pri debute. V čase 33:11 a štvrtom inkasovanom góle od popradských hráčov pustil medzi tri žrde Boľa.

Skúsený gólman čelil 24 strelám, z toho spomínané štyri skončili v jeho sieti, čo činí percentuálnu úspešnosť 83,33 %. Len dvakrát zažil z tohto pohľadu horšie stretnutia. Bolo to 17. januára 2023 proti Košiciam (82,14 %) a 17. novembra 2023 s Humenným (82,14 %).

Prvý hetrik strelil Centazzo

Americký útočník Popradu sa už v prvom kole postaral o premiérový hetrik sezóny. Výraznou mierou tak prispel ku kanonáde Popradu proti Zvolenu. Po rovnej minúte hry otvoril skóre, v polovici stretnutia zvyšoval na 3:1 a tretíkrát sa trafil v presilovke počas poslednej periódy. V drese kamzíkov bodovali štyria legionári. Centazzo vsietil svoj prvý hetrik od 10. decembra 2023, keď v ECHL pomohol Toledu zdolať Cincinnati.

Tabuľka po úvodnom kole.
Tabuľka po úvodnom kole.Flashscore

Hráč kola: Sebastián Čederle

Tretia formácia na papieri, nezastaviteľná na ľade. Trio Lacka - Čederle - Okoličány bolo kľúčové pri zisku titulu v minulej sezóne a keďže ostalo pokope, defenzívy tímov Tipos Extraligy sa musia znova pripraviť na ofenzívnu smršť. Všetci traja výborne korčuľujú a majú značné hokejové zručnosti. Trenčania ich na úvod nedokázali zastaviť.

Žiaril predovšetkým Sebastián Čederle, ktorý strelil jeden gól a na ďalšie tri asistoval. So štyrmi kanadskými bodmi je po prvom kole priebežne na čele produktivity. Takto úspešný zápas na seniorskej úrovni ešte nikdy nezažil. Doposiaľ boli jeho maximom tri body. Paradoxne, získal ich tiež na ľade Trenčína v januári 2023.