Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 10. kola Tipos Extraligy: Skvelá forma Pollocka, Nové Zámky potrebujú činy

Tréner Oremus ťahá Slovan k najvyšším métam.
Tréner Oremus ťahá Slovan k najvyšším métam.TASR - Jaroslav Novák
Nedeľné desiate kolo Tipos Extraligy prinieslo prvý zápas bez bodu pre Spišskú Novú Ves, na ktorú sa doťahuje Slovan Bratislava. Košice hladko zdolali Nové Zámky a kanadský útočník Brett Pollock (28) potvrdil skvelú formu.

Spišská ukončila najlepšiu sériu

Hokejisti Spišskej Novej Vsi našli po osemzápasovej víťaznej sérii druhého premožiteľa. Rysy v šlágri kola prehrali na ľade Slovana Bratislava a na čele tabuľky majú už len náskok jedného bodu práve pred belasými. Vicemajstri uplynulej sezóny zaznamenali prvú prehru v riadnom hracom čase, čiže premiérovo v sezóne nebodovali.

Spišiaci zároveň ukončili spomínanú šnúru ôsmich výhier v rade, ktorá bola ich najdlhšou od návratu do najvyššej súťaže. Slovan sa po minulej sezóne v nižších poschodiach teraz nachádza zhruba tam, kde ho chcú fanúšikovia vidieť, a to na popredných priečkach.

Zverencov Petra Oremusa teraz čaká séria vonkajších zápasov, postupne sa predstavia v Michalovciach, Košiciach, Nových Zámkoch a Banskej Bystrici. Spišiaci sa naopak v troch zo štyroch zápasov predstavia na domácom ľade. Privítajú Michalovce, Banskú Bystricu a Žilinu, cestovať budú do Trenčína.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Nové Zámky potrebujú činy

Novozámčania na úvod sezóny vyhrali dva z prvých štyroch zápasov, takže situácia nebola nejako zlá, lenže potom už body neprišli. Býci ťahajú sériu šiestich prehier a klesli na predposledné miesto. Majú najhoršiu ofenzívu (18) a aj defenzívu (45) v celej Tipos Extralige. V priemere mužstvo z juhu Slovenska inkasuje až 4,5 gólu na zápas.

Problémy musí tréner Čaládi riešiť na oboch koncoch hracej plochy. O všetkom hovorí aj fakt, že najproduktívnejší hráč tímu Guay získal iba päť bodov. Zámky počas leta obmenili všetkých legionárov, no tí nie sú nosnými hráčmi, čo sa očakáva. Klub už skôr zareagoval vyhlásením, že sa kroky k náprave robia, ale teraz musia prísť na rad aj činy.

Výsledky nedeľného 10. kola.
Výsledky nedeľného 10. kola.Flashscore

Hráč kola: Brett Pollock

Kanadský útočník Košíc patrí do druhej formácie mužstva trénera Cemana. Spoločne s Martelom a Petrášom všetci potvrdzujú skvelú formu z prípravy. Dokopy získali už 38 bodov a patria im prvé tri miesta v internej produktivite, pričom žiadne iné spolu hrajúce trio z ostatných tímov doposiaľ nezískalo takýto vysoký počet bodov.

Pollock nedávno ako 52. legionár prekonal v Tipos Extralige métu 100 bodov, pričom na to potreboval najmenej zápasov zo všetkých. V tejto sezóne sa počas desiatich duelov deväťkrát presadil a pridal sedem asistencií, čo ho so 16 bodmi robí po Andrusiakovi druhým najproduktívnejším hráčom súťaže.

Pri nedeľnej výhre v Nových Zámkoch dvakrát skóroval, predtým zažil dva razy po sebe trojbodové stretnutia. Momentálne sa zdá, že Pollocka nemá na ceste prekonať minulú sezónu čo zastaviť. Vrátane play-off získal 60 bodov a ak mu forma vydrží, toto číslo by mal prekonať.