Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 11. kola Tipos Extraligy: Prvý odvolaný tréner, návrat Viedenského aj tvrdá bitka

Acolatse nič nedaroval Lamperovi.
Acolatse nič nedaroval Lamperovi.TASR – František Iván
Piatkové 11. kolo Tipos Extraligy bolo nesmierne zaujímavé. Slovan vyhral derby v Košiciach, Spišská Nová Ves zdolala Michalovce a je späť na čele tabuľky, zatiaľ čo Zvolen podľa všetkého zažehnal krízu.

Vypredaná Steel Aréna

Prvýkrát v tejto sezóne vypredali Košice svoju Steel Arénu. Tradičné derby proti Slovanu malo všetko, čo k zápasu takýchto rozmerov patrí. Góly, zápletku a dokonca aj bitku, keďže hosťujúci obranca Sena Acolatse si doslova podal Lampera. V nižšie priloženom videu je tento moment v čase 4:14.

Hrdinom belasých sa stal útočník Richard Pánik, ktorý rozhodol v predĺžení. Tromi bodmi sa blysol lotyšský center Egle. Oceliari prehrali v domácom prostredí prvý raz od začiatku marca tohto roka a spadli na piate miesto, zatiaľ čo Slovan je tretí.

Prvý odvolaný tréner v sezóne

Po veľmi zlom výsledkovom vstupe do sezóny vedenie Dukly Trenčín odvolalo Ernesta Bokroša z pozície hlavného trénera. Mužstvo triumfovalo len v dvoch z jedenástich duelov a patrí mu predposledné 11. miesto v tabuľke s rovnakým počtom bodov (6) aký majú posledné Nové Zámky.

Trénerské povinnosti dočasne preberú Pavol Mihálik, Peter Kosa a Ivan Feneš, ktorí tím povedú už v nedeľu v Nitre. Bokroš nahradil pred sezónou na pozícii kouča Milana Bartoviča, ktorý odišiel do Žiliny. Trenčanom sa však v úvode ročníka Tipos Extraligy nedarilo podľa predstáv, triumfovali len proti Novým Zámkom (7:1) a nad Žilinou (4:3). 

Víťazný návrat Viedenského

Hokejisti Zvolena zaknihovali tretiu výhru v rade, keď doma zdolali nováčika zo Žiliny 7:2. Na ľad vykorčuľoval už aj kapitán tímu spod Pustého hradu Marek Viedenský, ktorý pre zranenie nemohol nastúpiť skôr. Odohral prvý duel v sezóne, zaznamenal dva kanadské body za dve asistencie, pričom prihrával už na úvodný gól mužstva.

Výsledky 11. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 11. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Jeho spoluhráč z útoku Andrej Kudrna zaznamenal kľúčové góly v druhom dejstve počas päťminútovej presilovky a zdá sa, že rytieri sa postupne zbierajú po veľmi zlom úvode sezóny, ktorý bol ich najhorší za 31 rokov. Po piatku sa im podarilo preskočiť práve Žilinu na ôsmej priečke.

Hráč kola: Mareks Mitens

Lotyšský brankár spláca dôveru, ktorú mu Spišská Nová Ves dala a ďalším kvalitným výkonom pomohol k výhre na domácom ľade nad Michalovcami, k čomu prispel okrem 20 zákrokov aj jednou asistenciou. Na konte už má dve, čo je na brankára po desiatich odchytaných dueloch veľmi vysoké číslo.

To hlavné však je, že si drží jednu z najvyšších percentuálnych úspešností v lige (92,31 %) a priemerne dostáva iba 2,38 gólu na zápas, čo je po Riečickom druhé najlepšie číslo. Keď nastúpil, tak rysy sa tešili z víťazstva osemkrát z desiatich duelov. Predviedol 288 zákrokov, o jeden menej ako líder tejto štatistiky Aittokallio.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore