Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 12. kola Tipos Extraligy: Nezastaviteľné presilovky Spišskej a neprekonateľný Vay

Andrusiak znova režíroval výhru Spišskej.
Andrusiak znova režíroval výhru Spišskej.TASR - Veronika Mihaliková
Spišská Nová Ves v nedeľnom 12. kole Tipos Extraligy zdolala Banskú Bystricu hlavne vďaka presilovým hrám, ktorých využila v tejto sezóne už 20. Zvolenskí hráči zas nenašli recept na brankára Popradu. Aj o tom sú tradičné udalosti od Flashscore Správ.

Spišská je v presilovkách na nezastavenie

Spišská Nová Ves sa naďalej nachádza na prvom mieste tabuľky. Pod víťazstvo proti Banskej Bystrici sa podpísali hlavne presilové hry, v ktorých rysy strelili až štyri zo svojich piatich gólov. Znova zažiaril najproduktívnejší hráč celej súťaže Zack Andrusiak, keďže bol pri troch zásahoch v početných prevahách (2+1).

Spišiaci od začiatku sezóny strelili počas dvanástich duelov až 20 presilovkových gólov, čo je jasne najviac v rámci všetkých mužstiev. Úspešnosť využitia početných výhod je pritom pre zverencov trénera O´Learyho až 41,67 %. Vicemajster disponuje úplne najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 48 gólov.

Povstanie na spodku tabuľky

V nedeľu sa z víťazstva tešili všetky tri tímy nachadzajúce sa na posledných priečkach tabuľky. Novým Zámkom sa dokonca podarilo udržať čisté konto v zápase proti Slovanu, americký gólman Grande nepustil za seba jediný puk, avšak býci ostávajú na poslednom mieste. Výkon zverencov trénera Čaládiho sa dá označiť za ich najlepší v sezóne.

Trenčín po odchode trénera Bokroša okamžite uspel na ľade Nitry, dvomi gólmi sa blysol Leskinen a Liptovský Mikuláš otočil zápas proti Žiline. Ešte v 56. minúte síce prehrával 1:3, nakoniec vyrovnal a v nájazdoch rozhodol. Liptáci prvý raz v ročníku vyhrali dvakrát po sebe. Táto trojica má na konte po deväť bodov a päť stráca na Zvolen.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Chovan pri návrate režíroval výhru Košíc

Skúsený útočník Michal Chovan vynechal tri zápasy Košíc, ale na duel v Michalovciach sa vrátil a v podstate sám sa postaral o to, že oceliari vyhrali. Počas presilovej hry totiž strelil víťazný gól svojho tímu a nakoniec pridal aj štvrtý. Vďaka týmto dvom momentom zaokrúhlil počet kanadských bodov v základnej časti extraligy na 600.

Debut za Košice zažil útočník Olivier Archambault, ktorý bol najproduktívnejším hráčom základnej časti v minulej sezóne. Z ofenzívneho zloženia celku z metropoly východu ide miestami doslova strach. Tréner Dan Ceman má k dispozícii množstvo skúsených, kvalitných a produktívnych hráčov, čo môže rozhodovať hlavne v play-off.

Výsledky 12. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 12. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Ádam Vay

Maďarský brankár pri výhre Popradu udržal druhý raz v sezóne čisté konto. Tentoraz to bolo po skvelom výkone, keďže chytil všetkých 47 striel Zvolena. Napriek trom bodom Andrusiaka muselo ísť ocenenie pre najlepšieho hráča kola pomyselne do rúk gólmana kamzíkov.

Ten bol pod paľbou hlavne v prvej tretine, keď rytieri vyslali 20 pokusov. Vay patrí štatisticky medzi najlepších brankárov súťaže a v počte odchytaných minút je na štvrtom mieste. Na ľade doposiaľ strávil 595 minút a 59 sekúnd.