Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 13. kola Tipos Extraligy: Trabantom na popradský zimák, Kantor vynuloval svojich

Flashscore
Štýlový príchod Turana na zápas Tipos Extraligy.
Štýlový príchod Turana na zápas Tipos Extraligy.HK Poprad
Popradský retro nápad, Nové Zámky vynulovala ich opora posledných sezón a jeden útok na úspech Liptovského Mikuláša stačiť nebude. Aj o tom sú tradičné udalosti od Flashscore Správ.

Výborný retro nápad Popradu

Vedenie podtatranského klubu pred duelom s Liptovským Mikulášom dekorovalo prvých popradských víťazov Slovenskej národnej hokejovej ligy - tím LVS Poprad zo sezóny 1969/70. Celý deň sa niesol v duchu retro, pretože marketingový tím vďaka výbornému nápadu napríklad upravil aj grafiky na sociálnych sieťach a vyzval fanúšikov, aby sa obliekli v štýle časov minulých.

Popradčania okrem toho spravili hokejovú výstavu v spolupráci s Podtatranským múzeom a pripravili si súťaž medzi fanúšikmi s historickými dresmi a retro outfitmi. Dress code dodržali aj hráči. Obranca Oliver Turan dokonca prišiel na štadión na Trabante 601. Čerešničkou na torte bolo víťazstvo nad Liptovským Mikulášom (7:4).

Jeden útok Liptákov nespasí

Liptovský Mikuláš vyhral predošlé dva zápasy, ale stále ostáva na predposlednom mieste tabuľky, nakoľko v utorok podľahol Popradu. V poslednom čase sa začína veľmi dobre javiť útočník Tkáč, no gro bodov stále leží na jednom útoku, to Liptákom nestačí. Svoj tieň neprekročil ani kapitán Réway či vysoko hodnotený obranca Foote.

Počas ostatných troch duelov sa chytili zámorskí útočníci, lenže jedna formácia tím trénera Faitha nespasí. Ranford po príchode na Liptov získal dva body v každom z troch vystúpení. Trikrát po sebe skóroval Gerlach a pridal sa k nemu aj Quince, v utorok mal bilanciu (1+1). Posledné dva súboje hrali spoločne, postarali sa o tri zo štyroch gólov.

Mimochodom, jeden zaujímavý fakt hovorí, že americký útočník Max Gerlach má lepšiu bilanciu v piatich zápasoch proti Popradu (3+3) ako v jedenástich stretnutiach práve v jeho drese (2+3), kde pred minulou sezónou 2023/24 prichádzal ako hviezda, ale sklamal. Každopádne, za Liptákov zatiaľ odohral rovnako 11 duelov a má podobné čísla (3+2).

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Kantor vynuloval svojich

Brankár Pavel Kantor a rovnako tak celý hokejový Zvolen nezažili dobrý úvod sezóny, ale v oboch prípadoch sa veci ako keby otáčajú pozitívnejším smerom. Rytieri vyhrali štyri z piatich vystúpení, vrátil sa im kapitán Viedenský a aj spomínaný český gólman sa dostáva do svojej ideálnej formy.

V utorok udržal prvé čisté konto v aktuálnom pôsobisku, a to práve proti Novým Zámkom, kde pôsobil posledné dve sezóny. Kryl všetkých 25 striel súpera. Zverenci trénera Štrbu poskočili na siedme miesto tabuľky, pričom takto vysoko v aktuálnom ročníku ešte neboli.

Hráč kola: Kaspars Daugavinš

Aj keď sa v utorok odohrali iba štyri zápasy, tak dve predohrávky 13. kola z minulého týždňa musíme brať do úvahy tiež, čo znamená, že najlepším hráčom sa podľa Flashscore stal lotyšský útočník Kaspars Daugavinš, ktorý k výhre Michaloviec proti Slovanu pomohol dvomi gólmi a jednou asistenciou. Kapitán líšok je s 15 bodmi piatym najproduktívnejším hráčom súťaže.