Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 14. kola Tipos Extraligy: Skvelá otočka Bystrice, košické míľniky

Matej Kubove
Banská Bystrica sa v závere zápasu blysla piatimi gólmi proti Slovanu.
Banská Bystrica sa v závere zápasu blysla piatimi gólmi proti Slovanu.HC MONACObet Banská Bystrica/Dominika Körtvélyesiová
Banská Bystrica sa postarala o skvelý obrat v zápase proti Slovanu Bratislava, pri ktorom žiaril útočník Wedman (25). Aj o tom sú tradičné udalosti od Flashscore Správ.

Famózna otočka Banskej Bystrice

Banská Bystrica ešte v 49. minúte prehrávala proti Slovanu 1:4, ale následne sa jej podaril fantastický obrat, aký sa len tak nevidí. Barani sa nevzdali, ukázali charakter a piatimi gólmi v rozmedzí 10 minút a 31 sekúnd vyhrali 6:4. O tento úspech sa v prvom rade postaral tímový výkon, v druhom štvorgólový útočník Matthew Wedman.

Päť bodov získal i Collin Adams (1+4) a štyri asistencie pridal Roman Faith (0+4). Aj tréner Vladimír Országh tvrdil, že niečo takéto nezažil od svojich žiackych čias. Banskobystričania poskočili na štvrté miesto a ukončili sériu dvoch prehier, práve toľko ich zaznamenal Slovan.

Výsledky piatkového 14. kola Tipos Extraligy.
Výsledky piatkového 14. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Jääskeläinen sa šplhá historickými tabuľkami

Fínsky útočník zaznamenal v Tipos Extralige v súčte základnej časti a play-off už 204 bodov, čo ho momentálne radí na trináste miesto historických tabuliek spomedzi všetkých legionárov. Až jedenásť z týchto hráčov je Čechov a to znamená, že mimo nich je druhým najlepším hokejistom. Celkovo desiaty Judd Blackwater bodoval 230-krát.

Jääskeläinen potrebuje ešte 27 bodov, aby sa stal najproduktívnejším legionárom súťaže mimo hráčov z Česka. Ešte viac ho určite teší fakt, že Košice nedali šancu Trenčínu a vyhrali 7:1. Počas aktuálneho ročníka oceliari bodovali v trinástich zo štrnástich odohraných zápasov a v tabuľke sú na druhom mieste.

Chovanov 800. zápas

Prvýkrát pod vedením Dana Cemana, ktorý prišiel k tímu v marci 2022, strelili Košičania sedem gólov v domácom zápase. Naštartoval ich práve Jääskeläinen, pred duelom si prevzal dres za 200 kanadských bodov. Jeho gól v bol 19. sekúnde bol najrýchlejší presný zásah košického hráča v Steel aréne od 1. februára 2013.

Vtedy Marcel Haščák skóroval proti Žiline v 16. sekunde. Kapitán Michal Chovan odohral 800. duel v Tipos Extralige a vďaka dvom bodom sa vyrovnal Miroslavovi Škovirovi v historických štatistikách. Obaja majú na piatom mieste po 683 bodov. Chovan je so 475 asistenciami štvrtý najlepší v histórii. Na tretieho Školiaka stráca 13 asistencií.

Liptáci sa odlepili od dna tabuľky

Liptovský Mikuláš na domácom ľade zdolal Zvolen a prvý raz v sezóne na nenachádza na posledných dvoch miestach tabuľky, poskočil na desiatu pozíciu. Úspešný duel mal znova výrazný podpis prvej zámorskej formácie, nakoľko Quince dvakrát skóroval (2+1), raz sa presadil aj Ranford (1+1) a jeden bod pridal Gerlach (0+1).

Ranford zaknihoval dva kanadské body v každom z doterajších štyroch vystúpení za Mikuláš. Quince v ostatných troch dueloch nazbieral šesť bodov a Gerlach natiahol bodovú šnúru na štyri vystúpenia. V drese Zvolena sa už piatym gólom počas aktuálneho ročníka prezentoval sedemnásťročný útočník Alex Mišiak.

Hráč kola: Matthew Wedman

Dvadsaťpäťročný kanadský útočník zažil svoj najlepší zápas na seniorskej úrovni. Stal sa iba tretím hráčom histórie baranov, ktorý skóroval v jednom súťažnom stretnutí štyrikrát. Zároveň zaznamenal tretí najrýchlejší hetrik Banskej Bystrice. Druhý raz zaknihovali dvaja hráči klub spod Urpína päť bodov v jednom stretnutí. Collin Adams strelil gól a pridal štyri prihrávky. Zverenci trénera Országha predviedli skvelú otočku proti Slovanu a na strednom Slovensku si fanúšikovia užili skvelý večer.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore