Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 2. kola Tipos Extraligy: Ďalší hetrik, rekord Mezeia a nepriestrelný Aittokallio

Prvé čisté konto sezóny patrí Aittokalliovi.
Prvé čisté konto sezóny patrí Aittokalliovi.TASR / Radovan Stoklasa
Tipos Extraliga odštartovala a má za sebou už aj druhé kolo. Flashscore Správy v tradičnom zhrnutí udalostí mapujú to najzaujímavejšie, čo prinieslo šesť nedeľných zápasov.

Popradské hetriky na počkanie

Dve kolá, dve víťazstvá a dva hetriky popradských hráčov. Na úvod ročníka sa zdá, že do legionárov sa pod Tatrami trafili podľa predstáv. Samozrejme, je veľmi skoro na to, aby sme niečo hodnotili, ale nemôže byť náhoda, že počas prvého a aj druhého kola sa do streleckej listiny zapísal hetrikom útočník kamzíkov.

V piatok to dokázal Orrin Centazzo a v nedeľu na neho nadviazal skúsený kanadský center Adam Cracknell. Ten na ľade Liptovského Mikuláša dvakrát udrel v presilovej hre, raz vo vyrovnanom počte hráčov na ľadovej ploche. Strelil aj víťazný zásah a Poprad tak môže byť spokojný, nakoľko doposiaľ získal plný počet bodov.

Výsledky nedeľného 2. kola Tipos Extraligy.
Výsledky nedeľného 2. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Petráš si preniesol formu z prípravy

Útočník Šimon Petráš ukazuje, že jeho spojenie s Košicami môže byť veľmi úspešné. Už v príprave strelil päť gólov. Spolupráca vo formácii s Pollockom a Martelom vychádza oceliarom výborne. Zverencov trénera Dana Cemana však môže mrzieť, že zatiaľ získali len tri body za výhru a prehru po samostatných nájazdoch v Michalovciach, respektíve Banskej Bystrici.

Petráš však môže byť dôvodom, prečo v Košiciach reálne budú pomýšľať na najvyššie méty. Ak mu formu vydrží, môže prekonať aj svoj životný 28-gólový ročník 2022/23 v drese Trenčína. V nedeľu vyslal šesť striel, počas úvodných dvoch kôl ich zaznamenal osem. Lídrom v tomto smere je Pecararo (14), no ten ešte neskóroval.

Majster začal tam, kde skončil

Nitra po zisku majstrovského titulu udržala takmer kompletné mužstvo a zmien bolo iba veľmi málo. To sa ukazuje hneď od začiatku nového ročníka. Zohratý káder má väčšiu šancu byť úspešní. Corgoni strelili sedem gólov do siete Trenčína, ďalšie dva pridali proti Žiline a na konte majú plný počet šiestich bodov, sú na čele tabuľky.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Štyri kanadské body svietia pri menách Čederleho aj Jacksona, spoločne s Wedmanom a Centazzom sú na čele produktivity. Kapitán Branislav Mezei otvoril proti Žiline skóre, čím už teraz vyrovnal svoju gólovú produkciu z minulej sezóny. Zároveň sa stal vo veku 43 rokov, 11 mesiacov a dva dni najstarším strelcom presného zásahu spomedzi obrancov v slovenskej extralige.

Prekonal tým zápis Róberta Pukaloviča zo sezóny 2003/04. Prvému domácemu zápasu Nitry predchádzalo aj vyvesenie majstrovskej vlaky. Ak pod Zoborom budú nadväzovať na úvod tejto sezóny, tak z toho môže byť ďalší zaujímavý rok.

Hráč kola: Sami Aittokallio

Fínsky brankár Nitry udržal premiérový čistý štít v aktuálnej sezóny Tipos Extraligy. Hráči Žiliny na neho vyslali až 36 striel, no za jeho chrbát neprešla ani jedna. Veľmi dobre zachytal už v Trenčíne, keď dokonca zaknihoval aj asistenciu, svoju prvú v slovenskej najvyššej súťaži. Gólman so skúsenosťami z NHL je pre corgoňov ranou do čierneho, čo ukázal už aj v minulom ročníku pri zisku majstrovského titulu.

Tretie kolo je na programe už v utorok.
Tretie kolo je na programe už v utorok.Flashscore