Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 3. kola Tipos Extraligy: Drvivé trio Košíc, hororový vstup Trenčína a hrdý Kotvan

Bokroš si návrat do Trenčína predstavoval rozhodne inak.
Bokroš si návrat do Trenčína predstavoval rozhodne inak.TASR - Lukáš Grinaj
Tretie kolo novej sezóny Tipos Extraligy opäť prinieslo množstvo zaujímavých momentov. Flashscore Správy mapujú to najzaujímavejšie, čo sa odohralo na šiestich štadiónoch.

Nezastaviteľná druhá formácia Košíc

Už v príprave im to išlo skvele, formu si preniesli do ostrej sezóny. Trio Šimon Petráš, Brett Pollock a Danick Martel je od úvodu ročníka postrachom pre defenzívy súperov. Žiadna iná formácia nenazbierala v doterajšom priebehu toľko kanadských bodov ako oni (14).

Petráš dvakrát po sebe strelil dva góly, takže so štyrmi je spoločne s popradským Cracknellom najlepším strelcom súťaže, k tomu pridal asistenciu. Martel plní funkciu zberateľa pukov, svojím herným štýlom a pracovitosťou sa dokáže dostať súperom pod kožu, navyše vie vykúzliť presné asistencie. Má ich štyri, raz sa aj presadil.

Výsledky utorkového 3. kola.
Výsledky utorkového 3. kola.Flashscore

Robustný Pollock takisto disponuje skvelým prehľadom v hre a ovládaním puku (1+3). Až jedenásť zo 14 bodov tohto tria prišlo vo vyrovnanom počte hráčov na ľadovej ploche a osem z 13 zásahov Košíc malo podpis aspoň jedného z nich. Tréner Dan Ceman v lete spravil výborné rozhodnutie a teraz z neho oceliari ťažia.

Hrôzostrašný úvod sezóny v podaní Trenčína

Na prvý bod síce čaká aj Liptovský Mikuláš, ale v podaní Dukly Trenčín je to oveľa horšia situácia. Vojaci cez leto avizovali, že by chceli útočiť na vyššie priečky ako počas posledných sezón, od toho sú vzdialení, a to výrazne. Pod novým trénerom Bokrošom strelilo mužstvo iba tri góly a inkasovalo ich až 18.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Priemerne to je šesť na jeden zápas. Trenčania už v dvoch prípadoch inkasovali až sedemkrát, od Nitry a Košíc, v Spišskej Novej Vsi dostali štyri góly. Brankár Marcel Melicherčík v dvoch dueloch dostal jedenásť gólov z 57 striel (80,70 %), Michal Valent inkasoval v utorok sedem zásahov z 23 pokusov (76,67 %). Ide o najhoršiu úspešnosť zákrokov v lige.

Keď sa pozrieme na v tejto dobe už nie príliš využívanú, ale stále pravdivú štatistiku +/-, tak zistíme, že z ôsmich najhorších hráčov sú štyria hokejisti Dukly. V negatívnom zmysle je lídrom Filip Ahl (-7), ten má byť jedným z ťahúňov ofenzívy.

Druhé miesto patrí Gerlachovi (- 5), potom nasledujú Trenčania Hudec, Záborský a Cardwell (všetci - 4). Veľavravne znie aj odkaz klubu zo sociálnych sietí. "Neakceptovateľné. Budeme reagovať…," napísali vojaci ku grafike s konečným výsledom 0:7.

Čederle má zlomené zápästie

Nitriansky útočník v zápase proti Popradu predčasne skončil pre zlomené zápästie a musel podstúpiť operačný zákrok. Klub spod Zobora uviedol, že o stave hráča a dĺžke predpokladanej absencie bude čoskoro informovať. Čederle opustil stretnutie v druhej tretine a okamžite zamieril do kabín, odkiaľ sa presunul do nemocnice.

Mladý hokejista výborne vstúpil do novej sezóny Tipos Extraligy, keďže sa pri výhre proti Trenčínu blysol jedným gólom a tromi asistenciami. V ďalšom súboji proti Žiline nebodoval a rovnako ani v Poprade.

Nezdolaný Poprad

Kamzíci v minulej sezóne vyhrali základnú časť a teraz na tento čiastkový úspech nadväzujú. Po troch kolách majú ako jediní plný počet deviatich bodov. Postupne zdolali Zvolen, Liptovský Mikuláš a Nitru. Strelili 17 gólov a disponujú teda najlepšou ofenzívou v súťaži. Priemerne sa im podarí dať takmer šesť zásahov za zápas.

Zaujímavé je, že Popradu skvele fungujú presilové hry. Strelili v nich až osem gólov, čo je viac, ako momentálne majú na konte posledné štyri celky tabuľky - Nové Zámky, Žilina, Liptovský Mikuláš a Trenčín. Zverenci trénera Bjorkstranda ťažia z produktivity legionárov aj domácich hráčov.

Na hranicu aspoň štyroch bodov sa doposiaľ dostalo 22 hokejistov, z toho šiesti sú členmi popradského mužstva, čo je najviac. Centazzo a Cracknell strelili po jednom hetriku, obranca Kotvan získal šesť bodov, ale tomu sa ešte budeme venovať. Zdá sa, že na úvod ročníka si to pod Tatrami sadlo ideálne. Už v tom len pokračovať.

Program piatkového 4. kola.
Program piatkového 4. kola.Flashscore

Hráč kola: Oldrich Kotvan

Tri zápasy sú síce malá vzorka, no ak sa pozrieme na čelo produktivity, tak tam nájdeme veľmi zaujímavé veci. Šesť bodov získali traja hráči. Banskobystrický útočník Wedman (3+3) je v tomto smere lídrom, potom prekvapivo nasledujú dvaja obrancovia. Acolatse zo Slovana (1+5) a práve Kotvan (1+5).

V úvodnom súboji sezóny proti Zvolenu odohral prvú tretinu, potom letel do pôrodnice za ženou. Stihol to a tešil sa z narodenia syna. V nedeľu už ako hrdý otec získal dve asistencie v Liptovskom Mikuláši, ešte viac zažiaril proti Nitre, keďže sa prezentoval gólom a aj tromi prihrávkami.

Rozhodne sa nevedel dočkať stredy, keď sa z nemocnice vráti domov žena so synčekom. Uplynulé dni tak nemohli byť pre Kotvana krajšie a ocenenie pre najlepšieho hráča 3. kola Tipos Extraligy si plne zaslúži.