Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 4. kola Tipos Extraligy: Quo vadis Trenčín?

Spišská Nová Ves je lídrom tabuľky.
Spišská Nová Ves je lídrom tabuľky.TASR - Veronika Mihaliková
Štvrté kolo Tipos Extraligy nepomohlo Trenčínu, pretože ten znova prehral a navyše inkasoval až osem gólov, z ktorých tri strelil útočník Slovana Wade Murphy (30). Na čele tabuľky nastala zmena, Spišská Nová Ves zdolala Poprad.

Quo vadis Trenčín?

Štyri zápasy, až 26 inkasovaných gólov, čo činí priemer takmer sedem na jedno stretnutie. Katastrofálny vstup do novej sezóny v podaní Trenčína pokračuje. Chyby v obrannom pásme, zlé výkony nielen brankárov. V stretnutí proti Slovanu chýbal aj zranený kapitán Záborský a gólman Melicherčík inkasoval až osem gólov.

Napriek vysokým nádielkam tréner Bokroš zatiaľ ani v jednom vystúpení nestriedal brankárov. Vojaci síce piatimi strelenými zásahmi zlepšili ofenzívu a zabrali aj zámorskí hráči, lenže topánka ich tlačí predovšetkým vo vlastnej tretine. Piatkových päť gólov by stačilo na body iba v Spišskej. Fanúšikovia sa oprávnene pýtajú: Quo vadis Trenčín?

Zmena na čele tabuľky

V štvrtom kole prehral aj doposiaľ jediný nezdolaný tím a to Poprad, ktorý v derby nestačil na Spišskú Novú Ves. Rysy zároveň poskočili na prvé miesto tabuľky, ako prví sa dostali na hranicu desiatich bodov. Spoločne s Košicami sú jediným mužstvom, ktoré bodovalo v každom stretnutí.

Tretí hetrik sezóny

O tretí hetrik v tejto sezóne sa postaral útočník Wade Murphy hrajúci za Slovan, čím výrazne prispel k výhre na ľade Trenčína. Po Centazzovi a Cracknellovi tak zažil trojgólový duel aj iný hráč ako popradský. Kanadský hokejista má po štyroch odohratých dueloch na konte rovnaký počet zásahov. Zatiaľ napĺňa to, čo si od neho v hlavnom meste sľubovali. Rovnako tak vo výbornej forme hrajú aj osembodoví Liam Pecararo či obranca Sena Acolatse.

Výsledky piatkového 4. kola.
Výsledky piatkového 4. kola.Flashscore

Hráč kola: Juraj Majdan

Spišská Nová Ves zdolala v šlágri kola Poprad a pri všetkom podstatnom bol skúsený útočník Juraj Majdan, ktorý si zapísal asistenciu pri každom zo štyroch presných zásahov. Rovnako štyri body mal aj vyššie spomínaný Liam Pecararo zo Slovana, ten zas podporil ofenzívnu aktivitu belasých v Trenčíne.