Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 5. kola Tipos Extraligy: Belasý Dr. Jekyll a Mr. Hyde či žilinský poltucet

Jones strieľa jeden zo svojich troch gólov do siete Slovana.
Jones strieľa jeden zo svojich troch gólov do siete Slovana.TASR - Daniel Stehlík
Úvodných päť kôl novej sezóny Tipos Extraligy sa odohralo v rozmedzí desiatich dní. Teraz si najvyššia súťaž trochu oddýchne, keďže ďalšie stretnutia sú na programe až v piatok, ale ešte predtým prinášajú Flashscore Správy tradičný pohľad na to najzaujímavejšie, čo sa udialo v nedeľných dueloch.

Ritchie pri debute zachránil Nitre body

Keď príde na Slovensko hráč s takým bohatým životopisom, ako má Brett Ritchie, tak pozornosti proste nemôže ujsť. Kanadský útočník priletel iba v piatok ráno, svoj debut v drese Nitry zažil v nedeľu na ľade Liptovského Mikuláša. Treba poznamenať, že dopadol veľmi dobre.

Práve tento skúsený ofenzívny hokejista totiž zachránil corgoňom body, nakoľko 75 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dal gól, ktorým poslal stretnutie do predĺženia. V ňom rozhodol Samuel Buček a Ritchie zaknihoval asistenciu, druhú v stretnutí, keďže jednu mal aj pri zásahu Hrnku. Tri kanadské body a dva do tímovej tabuľky nie sú na úvod vôbec zlé.

Acolatse ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde

Zámorský obranca Sena Acolatse je prekvapivo lídrom produktivity. Ako prvý sa dostal na hranicu deviatich bodov, čo je na obrancu po piatich dueloch naozaj skvelý počin. Zaujímavé je, že v minulej sezóne mal o takomto čase o bod menej Mitch Miller, ktorý nebyť odchodu do Kazane, tak mohol prekonať niekoľko rekordov.

Skúsený bek Slovana sa do štatistík zapísal v každom súboji, zažiaril hlavne tromi asistenciami proti Bystrici a jeho priemer je takmer dva body na zápas. Acolatse bol pri 50 percentách gólov belasých, keďže tí ich dali spolu osemnásť. Dôležité však bude, aby tréner Oremus ukočíroval jeho povahu.

Držiteľ kanadského aj amerického občianstva sa totiž po záverečnej siréne stretnutia v Žiline zbytočne dostal do bitky s Rajnohom a nie je vylúčené, že sa na to pozrie aj disciplinárna komisia. Zatiaľ za to dostal 27 trestných minút, rovnako ako jeho protivník.

O tom, že sa vie nechať uniesť, svedčí aj fakt, že v Michalovciach skončil počas rozbehnutého play-off za nejasných okolností. Mal sa dostať do konfliktu s vedením. Počas predošlého ročníka zaknihoval až 141 trestných minút, čo je vrátane základnej časti a nadstavby tretí najvyšší počet.

Výsledky nedeľného programu.
Výsledky nedeľného programu.Flashscore

Opäť raz Trenčín

Tréner Bokroš po piatej prehre v sezóne hovoril, že hráči robia, čo môžu a postupne sa zlepšujú aj výkony. To síce je pravda, ale v aktuálnej situácii to ani zďaleka nestačí. Trenčín potrebuje body v čo najväčšom počte a hlavne čo najskôr. Ako jediný tím nezískal z piatich vystúpení ani bod, so skóre 11:31 ostáva na dne tabuľky.

V nedeľnom zápase proti Michalovciam viedol len druhý raz v sezóne. Síce dvakrát, lenže nakoniec Zemplínčania duel otočili a na dlhú cestu domov si zobrali všetky body. Vojaci boli počas aktuálneho ročníka vo vedení iba 13 minút a 15 sekúnd, pričom prehrávali 195 minút a dve sekundy, čo sú takmer dve tretiny z celkových 300 minút.

Hráč kola: Nick Jones

Kanadský útočník sa stal po Centazzovi, Cracknellovi a Murphym štvrtým hráčom tejto sezóny, ktorý strelil hetrik. Navyše to nebol len tak hocijaký trojbodový zápis, ale v podstate rozhodol o najvyššej výhre Žiliny nad Slovanom. Tieto dva tímy sa proti sebe postavili prvý raz od marca 2012, keďže 12 rokov hrali v iných súťažiach.

Samotný Jones má v piatich kolách na konte päť gólov, pričom s Wedmanom a Cracknellom mu patrí delené prvé miesto v tabuľke strelcov. Dlhoročný hokejista tímov AHL zatiaľ preukazuje, že je pre nováčika spod Dubňa veľkou posilou a tím trénera Bartoviča zas svojou bojovnosťou a nasadením trápi každého súpera.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore