Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 6. kola Tipos Extraligy: Nečakaná dominancia obrancov, Nitra je na čele súťaže

Acolatse (vľavo) je spoločne s Cottonom lídrom produktivity.
Acolatse (vľavo) je spoločne s Cottonom lídrom produktivity.TASR - Pavel Neubauer
Trenčín ostáva bez bodu aj po šiestom kole, ale tentoraz sme ho v našich tradičných udalostiach nespomínali, keďže bol takmer v každom jednom predošlom článku. Skôr zaujali obrancovia, ktorí vládnu produktivite.

Bodovaniu dominujú obrancovia

Na čele kanadského bodovania sú nečakane jasnými lídrami obrancovia. Zhodne po jedenásť bodov získali Sena Acolatse zo Slovana a takisto Alex Cotton hrajúci za Nitru. Obaja pritom disponujú rovnakou bilanciou 2+9. Prvý menovaný sa už teraz dostal na tretinu bodov z minulej základnej časti (33).

Keďže v minulosti nastupoval aj ako krídelník, tak jeho ofenzívne chúťky sú pochopiteľné. Acolatse má podiel na takmer polovici gólov Slovana, keďže belasí ich dali 23. Cotton zaznamenal ešte výraznejšie zlepšenie. Minulá základná časť mu vyniesla 18 bodov v 40 dueloch, na vyrovnanie tohto zápisu potrebuje iba sedem bodov.

Výsledky 6. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 6. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Nitra je novým lídrom tabuľky

Prvá šestka je nesmierne vyrovnaná. Od prvého do šiesteho miesta je rozdiel iba dvoch bodov, čo je pre ligu a tiež nestranných fanúšikov určite veľmi zaujímavé. Na čele sa momentálne nachádza Nitra, pretože vyhrala posledné tri zápasy. Navyše so skóre 27:15 disponuje najlepšou ofenzívou a druhou najlepšou defenzívou.

Corgoni už štyrikrát strelili päť alebo viac gólov. Na čele tabuľky majú rovnaký počet štrnástich bodov ako druhá Spišská Nová Ves, no disponujú lepším skóre. Skvele do tímu zapadol Brett Ritchie, ktorý má po dvoch dueloch bilanciu 3+2. Fínsky brankár Aittokallio v Nových Zámkoch kryl 43 zo 44 striel a tesne mu ušlo ocenenie hráč kola.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Spišská ťahá najdlhšiu sériu tejto sezóny

Zatiaľ najdlhšiu víťaznú sériu v tejto sezóne zažíva Spišská Nová Ves, ktorá aktuálne neprehrala päťkrát po sebe. Ako jediný tím dokázali rysy bodovať v každom jednom stretnutí. Po úvodnej prehre v predĺžení na ľade Banskej Bystrice následne momentálne druhé mužstvo tabuľky zdolalo Trenčín, Žilinu, Poprad, Zvolen a Liptovský Mikuláš.

Posledné dve výhry prišli v predĺžení, čím Spišiaci stratili zhodne po jednom bode, no naďalej platí, že sú spoločne s Nitrou na rovnakej hranici štrnástich bodov. Len jeden na nich strácajú Banská Bystrica a Michalovce, ďalšie dva Slovan s Košicami.

Hráč kola: Zack Andrusiak

Kanadský útočník sa stal autorom piateho hetriku sezóny. Zaradil sa tak k predošlému kvartetu Centazzo, Cracknell, Murphy a Jones. Hokejista Spišskej Novej Vsi takýmto spôsobom rozhodol o výhre proti Liptovskému Mikulášu, ktorá sa nerodila jednoducho. Hostia totiž trikrát viedli, domáci vždy vyrovnali a Andrusiak rozhodol v predĺžení.

Jeden z najproduktívnejších hráčov minulej sezóny ECHL si na svoje prvé európske angažmán zvykol veľmi rýchlo. S deviatimi bodmi je tretím najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy, pričom dokopy šesť strelených gólov z neho robí najlepšieho strelca súťaže. Bodovo vyšiel naprázdno iba proti Zvolenu.