Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 7. kola Tipos Extraligy: Trenčín sa dočkal, Andrusiak dominuje a Poprad padá

Popradský tréner Bjorkstrand aktuálne nemôže byť spokojný.
Popradský tréner Bjorkstrand aktuálne nemôže byť spokojný.TASR - Veronika Mihaliková
Siedme kolo poriadne premiešalo tabuľkou na všetkých jej frontoch. Tipos Extraliga má staronového lídra, na dne už nie je Trenčín, ale Liptovský Mikuláš. Aj o tom sú udalosti nedeľného kola najvyššej slovenskej súťaže.

Premiérové víťazstvo Trenčína

Trenčín ukončil trápenie a získal prvé body, ktoré sa zrodili po dominantnom víťazstve nad Novými Zámkami. To znamená, že okrem prerušenia šesťzápasovej sérii bez triumfu prišiel aj posun v tabuľke z posledného miesta na predposledné, na dno klesol Liptovský Mikuláš. Ten ostáva jediným tímom, ktorý ešte nevyhral.

Dukla na domácom ľade uspela hlavne vďaka produktivite legionárov. Paradoxne tí boli pri prehrách kritizovaní. Všetky góly totiž dali zahraniční hráči a z celkovo šestnástich kanadských bodov, ktoré hráči Trenčína zapísali do svojich štatistík, nazbierali importi až trinásť.

Dvakrát sa presadil obranca Cardwell, pridal asistenciu. V obrátenom poradí trikrát zveľadil svoje kontá Stapley aj Ahl (zhodne 1+2). Green mal bilanciu (1+1), strelecký účet v novom tíme si otvoril Leskinen (1+0), presadil sa tiež Josling. Nebodoval iba bek Schmiemann.

Výsledky nedeľného 7. kola Niké ligy.
Výsledky nedeľného 7. kola Niké ligy.Flashscore

Popradský prepad

Poprad vstúpil do novej sezóny výborne, pretože vyhral úvodné tri zápasy a po nich bol ako jediný neporazený tím na čele tabuľky. Následne sa však karta otočila. Kamzíci podľahli Spišskej Novej Vsi, čím odštartovali sériu prehier. Tá trvá už štyri stretnutia, keďže neuspeli ani proti Košiciam, Slovanu a naposledy podľahli Michalovciam.

V nedeľu pritom mali stretnutie výborne rozbehnuté. Po góloch Cracknella a Šišku viedli 2:0, nakoniec získali iba jeden bod. Dukla dostala duel do predĺženia a tam sa mohla radovať. Asistent trénera Ján Šimko si v rozhovore povzdychol, že Poprad pustil Michalovce k víťazstvu až príliš jednoducho.

Tím spod Tatier klesol na siedme miesto. Iba Trenčín (6) a Liptovský Mikuláš (7) ťahali alebo ťahajú v tejto sezóne dlhšiu šnúru bez výhry ako momentálne zverenci trénera Bjorkstranda.

Nesmierne vyrovnaná tabuľka

Nitra vstupovala do 7. kola ako líder tabuľky. Ak by doma zdolala Spišskú Novú Ves, tak by na čele aj ostala, ale keďže rozdiely sú veľmi nízke, po prehre spadla až na šiestu priečku. Momentálne je medzi prvým a šiestym miestom len trojbodový rozdiel. Prvá Spišská Nová Ves má 17 bodov, druhá Banská Bystrica len o jeden menej.

Za ňou nasledujú Košice, Michalovce a Slovan Bratislava (všetci po 15), najlepší poltucet uzatvára spomínaná Nitra (14). Nakoľko ďalšie stretnutia do novembrovej reprezentačnej prestávky idú v rýchlom slede, všetko sa určite bude naďalej meniť. Od 3. októbra do 3. novembra je naplánovaných dvanásť kôl. V priemere sa hrá každých 2,6 dňa.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Zack Andrusiak

Kanaďan získal ocenenie pre najlepšieho hráča kola druhý raz po sebe, ale uznajte, mohli sme vybrať inak? Dvomi presilovkovými gólmi v tretej tretine zariadil výhru Spišskej Novej Vsi v Nitre, čím v priamom súboji o prvé miesto poslal rysov na čelo tabuľky. K tomu pridal asistenciu. Stal sa najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom.

Priebežne má v kolonke získaných bodov číslo dvanásť, čo je síce rovnaký počet ako nazbieral Acolatse zo Slovana, no Andrusiak disponuje až ôsmimi gólmi. Strelil ich teda minimálne o dva viac ako každý iný hokejista v tejto sezóne Tipos Extraligy. Na Spiši jeho angažovaním trafili do čierneho.