Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 8. kola Tipos Extraligy: Najhorší štart Zvolena za 31 rokov, prvá výhra Liptákov

Zvolen nezažíva ideálny štart ročníka.
Zvolen nezažíva ideálny štart ročníka.HKM Zvolen / Mário Bóna
Zvolen zažil horší štart do sezóny naposledy ešte v ročníku 1993/94. Po ôsmich kolách má na konte iba päť bodov, čo je pre klub jeho kalibru žalostne málo. Hlavne o tom sú udalosti 8. kola od Flashscore Správ.

Prvé víťazstvo Liptovského Mikuláša

Liptovský Mikuláš čakal na premiérový triumf najdlhšie zo všetkých tímov, konkrétne osem zápasov. Nakoniec túto šnúru preťal domácim súbojom proti bratislavskému Slovanu a fanúšikovia sa mohli radovať. Murphy síce hostí poslal do vedenia, ale v tretej tretine vyrovnal Pereskokov a Chmielewski rozhodol v predĺžení.

Poľský útočník je s ôsmimi bodmi najproduktívnejším hráčom mužstva, ktoré však so štyrmi bodmi ostáva na dne tabuľky. Napriek tomu môže byť pre zverencov trénera Faitha tento výsledok proti tímu z hlavného mesta určite výrazným povzbudením. Potvrdiť ho doma proti Michalovciam každopádne nebude jednoduché.

Výsledky 8. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 8. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Najhorší štart Zvolena za 31 rokov

Zvolenský tréner Štrba už po prehre so Slovanom zvyšoval hlas nielen v kabíne, ale takisto medzi novinármi, kde sa snažil o dôrazný odkaz pre hráčov. Ten zabral, povedzme, tak na pol. Rytieri v Michalovciach nepodali zlý výkon, no v prestrelke prehrali. Zaznamenali piatu prehru po sebe a siedmu celkovo, pričom klesli na predposledné miesto.

Tím spod Pustého hradu je veľmi ďaleko za očakávaniami, ktoré hovoria o predných priečkach tabuľky. Vyhral iba jediný zápas a aj to nad poslednými Liptákmi. Zvolen zažíva najhorší štart do sezóny za 31 rokov! Po ôsmich zápasoch nemal takto málo bodov od ročníka 1993/94, ktorý bol prvým v samostatnej slovenskej súťaži.

V spomínanom období skončil na poslednom mieste tabuľky s celkovo 12 bodmi a vypadol do nižšej ligy, odkiaľ sa vrátil po troch sezónach. Teraz majú bryndziari na konte päť bodov. Mimo deväťbodového Olsona a Halberta so šiestimi sa individuálne výkony hodnotia ťažko.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Trenčín sa dvíha

Šesť zápasov bez víťazstva bolo pre Trenčín veľmi zlým obdobím, ale zdá sa, že karta sa obracia. Po niekoľkých zmenách vyhrali zverenci trénera Bokroša dvakrát po sebe, získali šesť bodov a poskočili už na deviate miesto v tabuľke, pričom za sebou nechali Nové Zámky, Zvolen a Liptovský Mikuláš.

Ukazuje sa aj fakt, že legionári potrebovali čas. Pod spomínané dve výhry sa totiž hráči zo zahraničia podpísali až deviatimi gólmi z jedenástich a dokopy nazbierali 22 bodov. Útočník Gordie Green je razom s bilanciou 5+7 po Andrusiakovi druhým najproduktívnejším hráčom celej Tipos Extraligy.

Obranca Jake Cardwell v ostatných dvoch dueloch zaknihoval dva góly a tri asistencie. Ahl má v tomto krátkom úseku štatistiku 1+3, rovnako ako Stapley a Leskinen pridal dva zásahy. Dukla pritom stráca iba dva body na ôsmu Žilinu, ktorú v utorok porazila.

Hráč kola: Joona Jäskelääinen

Košice po prvej tretine prehrávali proti Nitre 0:2, ale v druhej perióde predviedli skvelú otočku. Strelili štyri góly, z ktorých až tri prišli v presilovkách. Zakaždým sa o ne postarala rovnaká trojica - Jääskeläinen, Pollock a Gildon. Síce každý z nich zaknihoval po tri body, ale iba fínsky útočník dvakrát skóroval, takže je naším hráčom kola. Oceliari sú na treťom mieste tabuľky a spoločne so Spišskou Novou Vsou ostávajú jediným tímom, ktorý bodoval v každom zápase. V piatok sa tieto mužstvá postavia proti sebe.