Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti 9. kola Tipos Extraligy: Andrusiak začal lepšie ako Pálffy pri 99-bodovej sezóne

Spišská Nová Ves zdolala Košice a potvrdila prvé miesto v tabuľke.
Spišská Nová Ves zdolala Košice a potvrdila prvé miesto v tabuľke.TASR - Veronika Mihaliková
Spišská Nová Ves zažíva najlepšie obdobie od návratu do najvyššej súťaže. Vyhrala už osemkrát po sebe, pričom bodovo ju ťahá kanadský útočník Zach Andrusiak. Dvadsaťšesťročný hokejista je na najlepšej ceste zlomiť niektoré rekordy Tipos Extraligy.

Spišská zažíva najlepšiu sériu

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú jediným tímom, ktorý v tejto sezóne bodoval v každom stretnutí. Do piatku sa tým mohli pýšiť aj Košice, ale práve tie rysy zdolali 6:4. Tím zo Spiša zažíva najlepšie obdobie od návratu do najvyššej súťaže. Ťahá šnúru ôsmich výhier po sebe. Doposiaľ bolo rekordom šesť stretnutí.

Zdá sa, že tréner Jason O'Leary a jeho mužstvo zatiaľ pracujú ako švajčiarske hodinky. Dôkazom je 23 bodov z 27 možných či najlepšia ofenzíva v súťaži (37 gólov). Na potvrdenie týchto štatistík má Spišská Nová Ves pred sebou azda najťažšie skúšky. Najbližšie cestuje na pôdu tretieho Slovana a následne hostí druhé Michalovce.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hetrikový špecialista Cracknell

Najstarší legionár súčasnej Tipos Extraligy má na konte už dva hetriky. Kanadský útočník Cracknell v podstate sám rozhodol o výhre proti Trenčínu, keďže strelil všetky tri góly zápasu. Nadviazal tak na duel druhého kola na Liptove, v ktorom takisto zaznamenal tri presné zásahy.

Poprad zároveň prerušil negatívnu sériu piatich prehier po sebe a mohol by sa nakopnúť k lepším zajtrajškom. Cracknell má na konte už desať zásahov a lepší je iba Andrusiak (11). Dlhoročný hráč NHL, paradoxne, nepridal ešte ani jednu asistenciu. Bilanciu 10+0 nemal v extralige žiadny hráč.

Prvé derby pre Zvolen

Tradičné derby dvoch rivalov sídliacich vedľa Hrona malo v posledných dvoch ročníkoch veľmi vyrovnanú bilanciu. V každej z ostatných dvoch sezón sa zhodne trikrát tešila Banská Bystrica a aj Zvolen, ktorý lepšie vstúpil do aktuálnej edície. Na ľade odvekého rivala triumfoval hlavne vďaka dvom gólom Sheehyho.

Banskobystrický tréner Országh už pred stretnutím upozorňoval, že derby nemá favorita a to sa aj potvrdilo. Barani totiž boli pred piatkovými duelmi na druhom mieste a rytieri na predposlednej priečke s jedinou výhrou. Zvolen sa teraz pokúsi na tomto výsledku stavať, aby výrazne zlepšil svoje aktuálne postavenie v tabuľke.

Hráč kola: Zack Andrusiak

Kanadský útočník je doposiaľ doslova na nezastavenie. K výhre proti Košiciam pomohol štyrmi bodmi (4+4) a tretí raz je z neho podľa Flahscore najlepší hráč kola. Po deviatich dueloch má už sedemnásť bodov a jasne sa nachádza na čele tabuľky produktivity. Zároveň zaznamenal jedenásť gólov, takže je takisto najlepším strelcom celej súťaže.

Pri týchto číslach môže pomýšľať na mnohé rekordy, no formu musí potvrdzovať počas celého priebehu základnej časti. Hovoriť o tom, že by atakoval 99-bodový rekord Žigmunda Pálffyho v počte získaných bodov počas jednej ZČ, je asi trochu sci-fi, ale pravdou je, že ani legendárny slovenský útočník nemal v sezóne 2008/09 takýto štart.

Práve v spomínanom ročníku sa Pálffy len tesne nedostal na 100-bodovú métu. Po úvodných deviatich duelov však mal na konte pätnásť bodov, čiže o dva menej ako Andrusiak. Zároveň je potrebné poznamenať, že Pálffy v sezóne 2011/12 začal deviatimi zápasmi s 19 bodmi, čo znamená, že pri Kanaďanovi nejde o absolútny rekord.