Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Zvolen sa trápi, zmeny na čele produktivity a pevnosť na Spiši

Zvolen prehral aj proti Košiciam.
Zvolen prehral aj proti Košiciam.TASR
Nedeľné 19. kolo slovenskej hokejovej Tipos Extraligy prinieslo ďalšie výhry Spišskej Novej Vsi a Košíc, ale aj čoraz lepšej Nitry. Štvrtý raz po sebe prehral Zvolen. Výrazné zmeny sa udiali na vrchných poschodiach kanadského bodovania.

Zvolen ťahá negatívnu sériu

Po pätnástich zápasoch mal Zvolen v kolonke prehier počas riadneho hracieho času len dve čiarky, teraz už štyri. Aj keď je v tejto štatistike stále na delenom prvom mieste, štyrikrát po sebe nevyhral, čo sa mu stalo naposledy vo februári na konci základnej časti minulej sezóny, keď dokonca ťahal za kratší koniec päťkrát v rade.

Hokejisti spod Pustého hradu postupne nestačili na Spišskú Novú Ves, Nitru, Trenčín a Košice. Horšiu formu aktuálne v celej Tipos Extralige má iba Banská Bystrica. Výsledkom je už sedembodová strata na vedúcu dvojicu klubov z východu. Aj keď majú "bryndziari" stále najlepšiu ofenzívu (78 gólov), inkasovali až 61 zásahov, čo je vyššie číslo ako, napríklad, predposledný Poprad (58). Pre porovnania, spomínané duo z čela dostalo 43, respektíve 44 gólov.

Výsledky 19. kola.
Výsledky 19. kola.Flashscore

Spišská si doma postavila nedobytnú pevnosť

Spišská Nová Ves je na prvom mieste tabuľky úplne zaslúžene. Doma si postavila doslova nedobytnú pevnosť, veď z doterajších desiatich zápasov všetky vyhrala a z celkového počtu 30 možných bodov prišla iba o jeden, keďže Zvolen porazila v predĺžení.

Vonku je to o niečo horšie, "rysy" doviezli dvanásť bodov z 27 možných a sú v tomto pohľade na šiestej priečke tabuľky. S výraznou podporou fanúšikov Spišiaci získali na vlastnom štadióne až 70 percent všetkých bodov. Iba Slovan a Nitra majú lepšiu úspešnosť vonku a nie doma.

Zmeny na čelných priečkach produktivity

Americký obranca Mitch Miller pokračuje v skvelých výkonoch, po ofenzívnej stránke je doslova nezastaviteľný. Celkovo nazbieral už 29 bodov (6+23) a stal sa novým najproduktívnejším hráčom celej súťaže. V posledných štyroch zápasoch si bilanciu zlepšil o osem bodov. O jeho nábehu na historický rok sme už písali, ale rovnako sme spomenuli aj záujem z KHL.

O prvenstvo prišiel Archambault (9+19), ktorý klesol na tretie miesto. Má však rovnaký počet bodov ako druhý Samuel Buček (12+16). Ten mal síce slabší rozbeh, ale v posledných štyroch zápasoch vždy získal aspoň dva body, v nedeľu dokonca tri za asistencie.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Sahir Gill

Keď už sme pri produktivite, Gill je na štvrtej priečke, kde má bilanciu osem gólov a osemnásť asistencií. Priemerne zbiera až 1,63 bodu na zápas, čo je, ak nerátame Zabusovsa s jedným duelom, najlepší priemer v celej Tipos Extralige.

Kanaďan zažiaril v nedeľu, práve jeho dva presné zásahy a dve prihrávky boli kľúčové pri víťazstve Nitry nad Humenným. "Corgoni" vyhrali piaty raz po sebe, pričom majú so 73 gólmi druhú najlepšiu ofenzívu v celej lige.

Program nadchádzajúceho 20. kola.
Program nadchádzajúceho 20. kola.Flashscore