Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výmena medzi rivalmi v Tipos Extralige. Banská Bystrica získala Kukuču zo Zvolena

Flashscore
Kukuča sa stal novým hráčom Banskej Bystrice.
Kukuča sa stal novým hráčom Banskej Bystrice.TASR/Profimedia
Vedenie HC MONACObet Banská Bystrica a HKM Zvolen sa dohodli na výmene dvoch hráčov. Pod Urpín prichádza útočník Andrej Kukuča (24), opačným smerom putuje obranca David Stránský (28).

Barani reagujú na maródku, ktorá sa týka halvne útočníkov. K tímu trénera Országha sa pripojil mladý hráč, ktorý má na konte už 235 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Získal v nich 84 bodov (43+41) a mu vyšla najmä sezóna 2023/24, ktorú odohral v popradskom drese.

V 50 dueloch základnej časti Kukuča nasúkal súperom rovných 20 gólov a na deväť duelov sa dostal aj do národného tímu. Do Zvolena ide obranca David Stránský, ktorý pod Urpínom pôsobil od novembra 2023. V drese baranov odohral 44 stretnutí a získal dvanásť bodov (1+11).

"Som rád, že sa Banská Bystrica ozvala, že prejavili záujem a že som tu. Je pred nami veľa zápasov a verím, že si čo najrýchlejšie sadnem s tímom, že sa zohráme a verím, že to bude dobré," povedal Kukuča pre klubový web Banskej Bystrice.

"Som rád, že sa nám podarilo so Zvolenom dohodnúť na tejto výmene. Dáva to zmysel obom stranám, nám to vyrieši problémy v útoku, ktoré vznikli po viacerých zraneniach v krátkom čase. Andrej Kukuča so sebou prináša potenciál a kvalitu, aby bol rozdielový a aby hrával v našich top päťkách. Je motivovaný a vo veku, aby sa prípadne ešte prebojoval do reprezentačného výberu alebo mimo slovenskej hokejovej ligy," prezradil po výmene športový riaditeľ banskobystrického klubu Ľuboš Pisár.

"Keď chce klub získať hráča jeho kalibru, nikdy to nie je zadarmo. Aj keď neradi, rozhodli sme sa vymeniť Davida Stránského, ktorému aj touto cestou chcem poďakovať za to, čo pre nás za ten rok odviedol. Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale pre nás je vždy priorita to, čo je najlepšie pre tím," doplnil.

Zvolen zároveň informoval, že v jeho tíme expresne rýchlo končí kaandský útočník Jeremy Bracco. Ten prišiel do tímu len začiatkom októbra a stihol odohrať šesť zápasov. K ukončeniu spolupráce sa vyjadril tréner Štrba, ktorý očakával od hviezdneho útočníka viac.

"Jeremy sem prišiel veľmi kondične zanedbaný. Samozrejme, bol platný v presilových hrách, ale v hre päť na päť nám vôbec nepomáhal a vzhľadom na to, že sme mali ôsmich importov, tak sme museli jedného vyradiť. Pri výške jeho platu by bol pre nás veľký luxus mať ho tu iba na presilové hry. Čakali sme, že bude mať vôľu zlepšiť sa z kondičného hľadiska, ale to sa nakoniec nestalo," povedal.