Výrazná posila pre Zvolen. Pod Pustý hrad prichádza strieľať góly Kudrna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výrazná posila pre Zvolen. Pod Pustý hrad prichádza strieľať góly Kudrna

Andrej Kudrna bude v novej sezóne hrať za Zvolen.
Andrej Kudrna bude v novej sezóne hrať za Zvolen.TASR
Po deviatich sezónach sa na Slovensko vracia skúsený 33-ročný útočník Andrej Kudrna. Príchod 188 centimetrov vysokého strelca oznámil extraligista v piatok na svojom webe.

V slovenskej najvyššej súťaži zbieral skúsenosti v Slovane. S belasými si zahral aj v KHL. Od roku 2015 pôsobil v českej extralige. Zlákala ho pražská Sparta, z ktorej si to v roku 2021 namieril do Litvínova. Vo Zvolene si od Kudrnu sľubujú, že vyplní post elitného útočníka, čo podčiarkuje aj jeho takmer 500 zápasov v spomínanej českej súťaži. 

"Keď sa objavila príležitosť získať Andreja, neváhali sme. Takýchto kvalitných a skúsených hráčov nie je možné priviesť ku nám každý rok. Osobné stretnutie absolvoval aj s Dušanom Mrázom a Rastislavom Čačkom, ktoré dopadlo veľmi pozitívne. Ukázali sme mu našu víziu, ktorá sa mu zapáčila a následne sme už pracovali na detailoch," prezradil generálny manažér HKM Ladislav Čierny. 

Kudrna si oblečie farby Zvolena.
Kudrna si oblečie farby Zvolena.hkmzvolen.sk

S Litvínovom získal Kudrna v ročníku 15/16 striebro. Vo svojej kariére ho neobišiel ani najcennejší dres, ktorý na seba obliekol vo viac ako 70 zápasoch, z toho štyrikrát si za Slovensko zahral na majstrovstvách sveta. Nechýbal ani na posledných v Prahe a Ostrave. 

"Do týchto rokovaní sme vložili množstvo energie a sme veľmi radi, že Andrej nakoniec podpísal u nás. Veríme, že bude patriť k lídrom tímu a pomôže v boji o majstrovský titul," doplnil Čierny pre khmzvolen.sk.