Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wedman pri famóznom obrate písal históriu Banskej Bystrice, Országh vyzdvihol charakter

Flashscore
Wedman zažil fantastický zápas.
Wedman zažil fantastický zápas.HC MONACObet Banská Bystrica
Hokejisti HC MONACObet Banská Bystrica zažili v piatok nezabudnuteľný zápas. Proti Slovanu ešte v 48. minúte prehrávali 1:4, ale potom prišiel famózny obrat, ktorý režíroval autor štyroch gólov a jednej asistencie Matthew Wedman (25).

Dvadsaťpäťročný kanadský útočník zažil svoj najlepší zápas na seniorskej úrovni. Stal sa iba tretím hráčom histórie baranov, ktorý skóroval v jednom súťažnom stretnutí štyrikrát. Pred ním to dokázali iba Petr Kafka v roku 2014 proti Nitre a Hunter Drew počas novembra 2020 v súboji na ľade Michaloviec.

Wedman zaznamenal tretí najrýchlejší hetrik Banskej Bystrice, rekord drží Michal Hudec (7:59) a druhý je Vladimír Kútny (8:34). Druhý raz zaznamenali dvaja hráči klub spod Urpína päť bodov v jednom stretnutí. V piatok okrem neho zaknihoval štatistiku 1+4 aj americký forvard Collin Adams.

Wedman strieľa jeden zo svojich štyroch gólov.
Wedman strieľa jeden zo svojich štyroch gólov.HC MONACObet Banská Bystrica

V marci 2021 sa to proti Trenčínu podarilo dvojici Martin Faško-Rudáš (2+3) a Brian Ihnačák (1+4). Sám Wedman je už tretím najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy. Štyri asistencie v piatok pozbieral Roman Faith, hosťom nestačili ani tri body Pánika.

Kanaďan po víťaznom zápase neskrýval nadšenie. "Cenu MVP by si zaslúžila celá naša formácia. Štyri góly sú skvelé, hlavne som rád za výhru. Je super byť jedným z troch hráčov, ktorým sa to za tento klub podarilo. Určite budem mať peknú spomienku, špeciálne z prvej sezóny tu na Slovensku," hovoril.

"Štyri presné zásahy v jednom stretnutí som nedal asi od šestnástich, rozhodne to chutí skvele. Po štvrtom góle súpera sme si uvedomili, že takto to ďalej ísť nemôže, musíme vyhrávať. Máme síce širokú maródku, ale to nemôže byť výhovorka, aj tak je nutné víťaziť," pokračoval šikovný útočník.

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 6:4

Banskobystrický tréner Vladimír Országh vyzdvihol celý tím. "Za stavu 1:4 sme dali dva rýchle góly a to nás nakoplo. Dostali sa do toho aj diváci a na takej vlne energie a entuziazmu sme to uhrali aj so šťastím. Dnes bola hlavne Wedmanova lajna vynikajúca, vyhrala nám zápas. Každý k tomu prispel, ale do ďalších duelov budeme potrebovať dvadsať hráčov," hodnotil.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

"Slovan bol väčšinu zápasu lepší, ale na pozitívnej emócii sme to dohrali. Pre nás sú to veľmi dôležité body, nemáme úplne jednoduché obdobie, takže sme vďační. Bolo to aj o charaktere, chalani to nevypustili ani za stavu 1:4. Hokej je v tomto krásny, že behom pár minút môžete zmazať aj trojgólové manko a tešiť sa z triumfu," pokračoval Országh.

Zaspomínal si aj na svoje žiacke časy, keď otočku takéhoto charakteru zažil naposledy. "Takýto obrat som zažil naposledy ako hráč, keď som bol šiestak. Prehrávali sme na turnaji 0:5 a vyhrali sme 6:5. Je to rarita a ešte proti Slovanu," dodal lodivod baranov.