Z pozície asistenta späť na post hlavného trénera. Nové Zámky povedie zase Čaládi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z pozície asistenta späť na post hlavného trénera. Nové Zámky povedie zase Čaládi

Čaládi bude pokračovať na lavičke Nových Zámkov ako hlavný tréner.
Čaládi bude pokračovať na lavičke Nových Zámkov ako hlavný tréner.TASR
Hokejový klub HC Nové Zámky povedie v sezóne 2024/2025 z pozície hlavného trénera Erik Čaládi (36). Jeho asistentom bude Ján Tabaček (44). Na poste kouča brankárov pokračuje Stanislav Petrík (46) a bez zmeny zostala aj funkcia videotrénera, ktorú bude naďalej vykonávať Attila Druja. Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na oficiálnej webstránke.

Pre 36-ročného Čaládiho išlo v minulej sezóne o prvú skúsenosť v pozícii hlavného kormidelníka. Do tejto funkcie sa posunul po tom, čo v ročníku 2022/23 pôsobil ako asistent Gergelyho Majorossa.

Čaládi viedol tím s Ľubomírom Hurtajom, Nové Zámky dotiahli k 12 víťazstvám. Po januárovej trénerskej zmene a odchode Hurtaja sa vrátil na pozíciu asistenta, koučom bol Fín Karri Kivi.

Štyridsaťštyriročný Tabaček naposledy pôsobil ako športový manažér a asistent trénera v prvoligovom Martine. Bývalý extraligový obranca má skúsenosti nielen zo Slovenska, ale i Česka, Fínska, Švajčiarska či USA. Na konte má osem majstrovských titulov v troch krajinách.

"V pozícii hlavného trénera sme sa rozhodli pre Erika Čaládiho. Sme presvedčení, že nadviaže na úspešný vlaňajší začiatok a bude v tom pokračovať počas celej sezóny. Vieme, akým spôsobom vedie mužstvo a jeho práca sa stotožňuje s víziou klubu. Minulá sezóna pre neho bola skúškou ohňom."

"Dohodli sme sa na nastavení procesov tak, aby napredoval ako on, tak aj tím a celý klub. Veríme, že spolupráca s Tabačkom bude v tomto prípade fungovať a spoločne dovedú náš tím k víťazstvám," uviedol prezident klubu František Sucharda.

Zmena nastala na poste kondičného trénera, kde sa vedenie po dvoch rokoch rozlúčilo s Petrom Tóthom. Silovú a kondičnú stránku mužstva bude mať od tejto sezóny pod drobnohľadom český tréner Lukáš Bezděk.