Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina sa vrátila víťazne, kanonády Popradu aj Nitry. Hetrik Centazza, dráma na východe

Aktualizované
Žilina sa vrátila do najvyššej súťaže víťazne.
Žilina sa vrátila do najvyššej súťaže víťazne.TASR
Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali úvodné stretnutie novej sezóny Tipos Extraligy, na domácom ľade zdolali Spišskú Novú Ves. Po návrate medzi slovenskú elitu sa tešila aj Žilina. Poprad nedal šancu Zvolenu a nasúkal mu sedem gólov.

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 4:3 pp

Kanadský útočník Matthew Wedman, ktorý v lete prišiel do Banskej Bystrice zo zámoria, sa stal prvým strelcom novej sezóny Tipos Extraligy. Presadil sa už po necelých dvoch minútach, konkrétne v čase 1:50, do konca prvého dejstva pridal aj ďalší zásah. Zároveň sa stal aj prvým hráčom ročníka s viac ako jedným gólom.

Spišská Nová Ves však dvakrát dokázala vyrovnať zásluhou obrancu Valacha a útočníka Števuliaka počas presilovky, v druhej tretine poslal hostí prvý raz do vedenia novic Andrusiak. Do predĺženia poslal stretnutie Matoušek. V ňom rozhodol mladý obranca Boris Žabka.

Žilina - Liptovský Mikuláš 3:2

Písal sa 26. február 2019, keď Richard Jenčík strelil posledný gól Žiliny v Tipos Extralige. Vlci v následnej baráži na Michalovce nestačili a vypadli. Ďalšie stretnutie najvyššej súťaže odohrali o päť a pol roka neskôr. Skóre zápasu pod Dubňom otvoril krídelník Bruno Mráz.

O vyrovnanie sa postaral Martin Réway, prihrával mu kanadský obranca Foote. Liptáci ešte do druhej sirény vďaka zásahu Alexandra Avcina otočili výsledok. Ak berieme do úvahy predkolo play-off minulej sezóny, tak skoróval už v štvrtom ligovom stretnutí po sebe.

Domáci si vedenie znova zobrali na svoju stranu. Obranca Brenden Miller okorenil návrat na slovenské ľadové plochy gólom, asistoval mu v podobnej situácii sa nachádzajúci Tourigny. O víťazný zásah sa pred 3269 divákmi postaral americký útočník Nick Jones a pod Dubňom mohla nastať víťazná radosť.

Michalovce - Košice 2:3 sn

Michalovce vstúpili do zápasu výborne a po chybe v defenzíve hostí strelil pri debute v seniorskom hokeji svoj prvý gól mladý útočník Patrik Gabriel. V prvej tretine sa presadil ešte aj Solenský. Košice napriek tomu dokázali vyrovnať zásluhou Martela a Kohúta, pre ktorých išlo tiež o premiérové zásahy v Tipos Extralige.

Rozhodnúť tak museli až samostatné nájazdy. V nich sa stal hrdinom hostí Filip Krivošík. Na gól čakal od decembra minulého kalendárneho roka, keď sa presadil ešte v drese Mladej Boleslavi.

Poprad - Zvolen 7:2

Poprad vstúpil do sezóny najlepším možným spôsobom a hráčov Zvolena totálne rozobral. Hosťujúci brankár Pavel Kantor počas posledných dvoch rokov ako člen Nových Zámkov ani raz nestriedal vinou toho, že inkasoval veľa gólov, ale pri svojom debute za rytierov prepustil miesto mladému Boľovi v čase 33:11 po štvrtom góle.

Debut v Tipos Extralige okorenil hetrikom kanadský útočník Orrin Centazzo. Dva body získali okrem iného legionári Coskey (1+1) aj Calof (0+2). Pridal sa k nim kapitán Oliver Turan (1+1) a ako najmladší muž ligy s céčkom na hrudi skóroval.

Tým vyrovnal svoj počin z celej minulej sezóny, v ktorej sa presadil raz. Kamzíci sú v tabuľke priebežne na prvom mieste. Zvolenčanov môže tešiť aspoň fakt, že prvý gól v Tipos Extralige strelil iba sedemnásťročný mladík Alex Mišiak.

Centazzo strelil hetrik a režíroval výhru Popradu.
Centazzo strelil hetrik a režíroval výhru Popradu.TASR - Veronika Mihaliková

Slovan Bratislava - Nové Zámky 2:1

Belasí v úvodnej tretine zvládli dve oslabenia aj vďaka dobrým zákrokom Šutova a v závere, pri avizovanom vylúčení, išli do vedenia. Z dorážky sa presadil Šille. Hostia vyrovnali v 25. minúte pri vlastnom oslabení, keď sa po Komulsovej strele dostal k odrazenému puku Ducharme

Zámky mohli vzápätí otočiť po tom, čo Novajovský naskočil z trestnej, ale v úniku netrafil bránku. Slovan bol v ďalších minútach strelecky aktívnejší, no gólu sa dočkal až v 46. minúte, keď Acolatse potrestal vylúčenie hostí za príliš veľa hráčov na ľade.

Tesne predtým neuspel Ducharme, ktorého blafák prečítal Šutov. Domáci si už tesný náskok postrážili a nad Novým Zámkami tak zvíťazili aj v šiestom zápase v sérii. Naposledy s nimi prehral pred rokom v októbri.

Dukla Trenčín - Nitra 2:7

Nitra pokračuje tam, kde skončila. Obhajobu majstrovského titulu začala víťazstvom na ľade Trenčína. Hviezdou večera sa stal štvorbodový útočník Sebastán Čederle, ktorý strelil jeden gól a na tri asistoval. Po prvom kole je tak na čele kanadského bodovania.

Dva góly strelil americký útočník Robby Jackson, ktorý od začiatku minulej sezóny vrátane play-off dal už 39 gólov, čo je najvyššie číslo spomedzi všetkých hráčov. K tomu pridal aj jednu asistenciu. Dva body zaznamenal Lacka (1+1). Výborný výkon podal brankár hostí Aittokallio, všetko korunoval asistenciou.

Trenčínu nepomohol ani fakt, že Tomáš Záborský sa po návrate do rodného mesta ukázal gólom aj prihrávkou. Tréner Ernest Bokroš dal v prvom útoku šancu 16-ročnému Tobiasovi Tomíkovi.

Tabuľka po úvodnom kole.
Tabuľka po úvodnom kole.Flashscore