Žilina si zahrá medzinárodnú súťaž, bude organizovať Kontinentálny pohár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina si zahrá medzinárodnú súťaž, bude organizovať Kontinentálny pohár

Žilina bude hostiť skupinu Kontinentálneho pohára.
Žilina bude hostiť skupinu Kontinentálneho pohára.Vlci Žilina
Hokejový klub Vlci Žilina bude v sezóne 2024/2025 reprezentovať Slovensko v Kontinentálnom pohári, ktorý sa počas novembra zároveň uskutoční práve pod Dubňom. Informáciu potvrdil prostredníctvom klubového webu.

Súpermi Žiliny v skupine budú britský tím Cardiff Devils, Arlan Kokshetau z Kazachstanu a víťaz štvrťfinálovej skupiny. Ak Vlci skončia na prvých dvoch miestach, tak postúpia medzi štyri najlepšie celky do finálovej skupiny, tá je na programe od 16. do 19. januára 2025.

Žilinčania si zahrali Kontinentálny pohár zatiaľ iba raz, a to po zisku slovenského titulu v roku 2006. Úradujúcim víťazom je Nomad Astana, ale v novej sezóne sa v Kontinentálnom pohári nepredstaví. V minulosti sa túto súťaž podarilo vyhrať pätici slovenských klubov. V sezóne 1997/98 sa z triumfu tešilo VSŽ Košice, následne sa pridali Slovan Bratislava, Zvolen či Martin.

V ročníku 2022/2023 aj Nitra, ktorá však takisto ako vtedajší obhajca titulu v ďalšom ročníku neštartovala. Slovensko bude mať zastúpenie znova po roku. Žilina ako nováčik pred štartom sezóny stavia zaujímavý tím, ktorý z pozície trénera povedie bývalý útočník Milan Bartovič.

Do kádra pribudli kanadskí legionár LaCouvee a Lukosevicius, figurujú v ňom tiež slovenskí hráči ako Košarišťan, Gachulinec, Belluš, Bezúch, Dej, Koyš, Mucha či Varga.