Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina trápi favoritov. Máme kvalitný tím, chceme hrať bojovne a energicky, hovorí Varga

Varga (vpravo) patrí medzi lídrov žilinského tímu.
Varga (vpravo) patrí medzi lídrov žilinského tímu.TASR - Daniel Stehlík
Žilina sa vrátila do Tipos Extraligy a okamžite je jej príjemným oživením. Vyhrala tri z piatich zápasov, v každom podala veľmi dobrý výkon a trápila aj Nitru či Spišskú Novú Ves. Naposledy si zgustla na Slovane. Útočník Róbert Varga (29) strelil dva góly, čím si otvoril účet po návrate medzi elitu. Aj o tom hovoril v interview pre Flashscore Správy.

Róbert, ako hodnotíte duel proti Slovanu?

"Zápas to bol veľmi dobrý. V prvej tretine sme strelili štyri góly. Podarilo sa nám dať dva v presilovkách, potom sme pridali ďalšie, ale celkovo sme hrali dobre a konečne sa roztrhlo vrece s gólmi. Dovtedy sme mali tuším sedem zásahov za štyri zápasy a teraz hneď šesť počas jedného stretnutia."

Ako ste sa pripravovali na Slovan?

"Príprava bola klasická. Mali sme pre-scout míting, ktorý máme pred každým zápasom. Rozhodlo to, že v prvej tretine sme hrali jednoducho, tlačili sme sa do bránky a popadalo nám to tam. Sme radi, že sme dali dva góly v presilovkách. Som rád aj z osobného hľadiska, keďže som sa dvakrát presadil a otvoril som si strelecký účet."

Aká je atmosféra v Žiline po návrate do extraligy?

"Myslím si, že je to výborné. Žilina sa snažila postúpiť štyri roky po sebe, posledné tri boli intenzívne. Keď sa to podarilo, tak všetci išli do extraligy s veľkými očakávaniami. Zložil sa kvalitný tím. Ostalo gro slovenských hráčov, prišli kvalitní legionári. Všetci od nás hráčov až po majiteľa sa veľmi tešia, všetko funguje, ako má. Zatiaľ je to super a takisto nemôžem zabudnúť na skvelých fanúšikov. Aj teraz prišla návšteva kola. Som veľmi rád, že chodia a podporujú nás."

Dá sa hovoriť o nováčikovskej eufórii?

"Nenazval by som to nováčikovskou eufóriou. Žilina dlhé roky bola súčasťou najvyššej súťaže, kde aj patrí, takže skôr si myslím, že je to taká eufória z návratu."

Varga (vľavo) v súboji s Boudriasom.
Varga (vľavo) v súboji s Boudriasom.TASR - Daniel Stehlík

Aj keď ste dvakrát prehrali, tak ste predvádzali bojovný a energický hokej. Je to niečo, čím sa chcete prezentovať?

"Prízvukujeme si, že chceme hrať takýto hokej. Bojovný, korčuliarsky a energický. Ani v jednom zápase sme neboli horším tímom. Proti Nitre sme prehrávali 0:1, potom sme inkasovali do prázdnej brány. So Spišskou sme dokonca viedli 2:0, ale nechali sme si to ujsť vlastnými individuálnymi chybami. Napriek tomu si myslím, že môžeme hrať vyrovnanú partiu s každým súperom."

Pred sezónou Žilina oznámila, že cieľom je play-off. Je to tak?

"Taký cieľ sme si dali a nič sa na tom nemení. Chceme to dokázať."

Ako hodnotíte, že Žiline sa konečne podarilo vrátiť sa do najvyššej súťaže?

"Myslím si, že všetkým padol kameň zo srdca, pretože aj pred rokom sme mali na to, aby sme postúpili. Prehrali sme až v nájazdoch siedmeho zápasu proti Humennému. Teraz sme sa celé leto tešili a sme veľmi radi, že sme v extralige."

Žilina sa zatiaľ nachádza na dobrej priečke v tabuľke.
Žilina sa zatiaľ nachádza na dobrej priečke v tabuľke.Flashscore

Prvých päť kôl sa odohralo za desať dní. Stíhate si to aj užívať?

"Je to nabité. V pondelok bol prvý deň voľna po takmer dvoch týždňoch. Myslím si však, že zápasy si všetci užívame. Oddýchli sme si a od piatku idú zápasy ďalej. Počas 17 dní ich odohráme osem, takže to bude pokračovať. Podľa mňa však každý hokejista radšej hrá, než trénuje, takže sme za to radi. V tomto týždni sa budeme snažiť zregenerovať a dobre sa pripraviť."