Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina zdolala Slovan, Nitra uspela na Liptove, ďalšia prehra Trenčína. Spišská je prvá

Aktualizované
Žilina odohrala proti Slovanu veľmi dobrý zápas.
Žilina odohrala proti Slovanu veľmi dobrý zápas.TASR - Daniel Stehlík
Hokejisti Žiliny vyhrali v nedeľnom zápase 5. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Slovanu Bratislava hladko 6:1. Ide o najvyššie víťazstvo vlkov proti tomuto súperovi z hlavného mesta.

Žilina - Slovan Bratislava 6:1

Žilina mala fantastickú prvú tretinu, keďže počas nej strelila až štyri góly. Nick Jones sa presadil najskôr v oslabení, potom sa k nemu pridali aj Varga s Betákom. Spomínaný kanadský útočník neskôr skóroval druhý raz, tentokrát v presilovke, čím vyhnal z bránky Godlu, toho nahradil Šutov.

V druhom dejstve dostali domáci výhodu presilovky o dvoch hráčov, tú strelou švihom využil Jones a dokonal svoj prvý hetrik v Tipos Extralige. Celkovo sa stal štvrtým hráčom tejto sezóny, ktorému sa to podarilo. Dvakrát skóroval útočník Róbert Varga.

Bek hostí Sena Acolatse získal deviaty bod (1+8), dostal sa na prvé miesto v produktivite. So záverečnou sirénou ale silou-mocou chcel niekoho udrieť, a tak si to odniesol Rajnoha, ktorý však nemal žiadny záujem o súboj.

Hosťujúci tréner Oremus ešte nemohol počítať so službami Richarda Pánika. Slovan a Žilina sa proti sebe postavili prvý raz od marca 2012, keďže následne belasí odišli do KHL a keď sa vrátili, tak vlci boli súčasťou nižšej súťaže Tipos SHL.

Poprad - Košice 2:3

Kanadský útočník Pollock strelil v prvej tretine dva góly, pri oboch zaknihoval asistenciu Martel a Košice viedli, ale Poprad v druhej časti hry zásluhou Šišku s Cracknellom vyrovnal. Skúsený kanadský útočník má na konte už päť gólov, čo je spoločne so žilinským Jonesom a banskobystrickým Wedmanom najvyšší počet.

Oceliari v závere dokázali rozhodnúť o tom, že z tohto stretnutia získajú tri body. Presadil sa útočník Tomáš Mikuš, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Zverenci trénera Dana Cemana poskočili na druhé miesto, zatiaľ čo kamzíci prehrali druhý raz po sebe a klesli na štvrtú priečku.

Banská Bystrica - Nové Zámky 6:2

Nové Zámky sa síce dostali do vedenia, ale Banská Bystrica dokázala skóre otočiť a do siete súpera nastrieľala až šesť gólov. Dvakrát sa presadil kanadský útočník Boucher, tri body zaznamenal jeho spoluhráč z formácie Petriska a taktiež Faith (obaja 1+2). Dvomi sa prezentovali Adams aj Stránsky.

Liptovský Mikuláš - Nitra 4:5 pp

Hostia mali lepší vstup do zápasu a už po piatich minútach viedli 1:0 po góle Roberta Jacksona, no domácim netrvalo ani tri minúty a skóre otočili. O vyrovnanie sa postaral Zachary Taylor a na 2:1 zvýšil Jakub Žilka. Druhá tretina mala opačný scenár, na 3:1 zvýšil Alexander Avcin, no potom dorovnal skóre dvoma gólmi Tomáš Hrnka - 3:3.

Liptákov poslal znova do vedenia v 45. minúte v presilovke Aron Chmielewski a dlho sa zdalo, že si pripíšu prvý triumf v sezóne. Nitra však stiahla brankára, minútu a 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal Brett Ritchie a po 27 sekundách predĺženia rozhodol Samuel Buček. Domáci tím si pripísal prvý bod v sezóne, prvé štyri stretnutia prehral v riadnom hracom čase.

Zvolen - Spišská Nová Ves 2:3 pp

Spišská Nová Ves po víťazstve potvrdila prvé miesto v tabuľke, kde má trinásť bodov. Rysy ako jediný tím bodovali v každom z piatich zápasov. Víťazný gól strelil americký útočník Connor Ford, pre ktorého to bol prvý presný zásah v slovenskej extralige. Spišiaci viedli po prvej tretine 2:0 a hoci domáci v druhej vyrovnali, napokon sa z víťazstva tešili hostia. Tí odohrali zápas bez jediného vylúčeného hráča.

Trenčín - Michalovce 3:5

Trenčania pritom viedli 1:0 aj 2:1, no náskok neudržali. V 12. minúte ich poslal do vedenia Sean Josling a v 24. minúte Gordon Green, ktorý odpovedal na vyrovnávajúci gól Clifforda z úvodu druhej tretiny. O 36 sekúnd však vyrovnal Albert Michnáč a v tretej tretine otočili skóre Ben Johnson a Filip Vašaš. Domáci v 59. minúte ešte znížili zásluhou Quinna Schmiemanna, no pri ich hre bez brankára uzavrel skóre Michal Kabáč. Domáci prehrali aj piaty duel novej sezóny v riadnom hracom čase a bez bodu sú na poslednom mieste.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore