Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen hral už štyri zápasy, tešia výkony Grona či Boľa. Nastúpil aj 15-ročný Kalifornčan

Zvolen odohral už štyri prípravné zápasy.
Zvolen odohral už štyri prípravné zápasy.HKM Zvolen
Zatiaľ čo niektoré tímy sa v programe prípravných zápasov iba začínajú rozbiehať, tak Zvolen odohral už štyri stretnutia. Dvakrát sa tešil z výhry, dva razy aj prehral.

Nový tréner Martin Štrba zo striedačky sledoval ako jeho zverenci porazili Porubu a Vsetín, no takisto videl prehry proti Olomoucu a Zlínu. Celkovo rytieri odohrajú až desať duelov, čo je najviac spomedzi všetkých tímov Tipos Extraligy a až sedem z nich je s českými súpermi.

Po štvrtkovom neúspechu so Zlínom sa Štrba vyjadril k aktuálnej situácii. "Prehra nás, samozrejme, mrzí, no stál proti nám kvalitný súper. Odohrali sme ďalší kvalitný zápas. Hráči sú aktuálne vo veľkej záťaži, ale taký je náš plán. Budúci týždeň nás čaká ešte ďalší náročný program, zakončený Memoriálom Pavla Zábojníka," hodnotil.

Výsledky Zvolena v príprave.
Výsledky Zvolena v príprave.Flashscore

Zvolen na tradičnom domácom turnaji hostí budúci týždeň od štvrtku do soboty Kolín, Tychy a Budapešť. Prezradil tiež, že aktuálne používa aj trochu netradičné metódy.

"Zatiaľ vôbec netrénujeme oslabenia ani presilovky a len v deň zápasu určujeme hráčov, ktorí do toho pôjdu. Chcem ich vidieť na všetkých miestach, aby sme sa na súťaž vedeli dobre pripraviť. Zatiaľ je to ešte stále také surové a skôr sa zameriavame na kondíciu, aby sme dobre korčuľovali," nechal sa počuť.

Trénerský tím počas celej prípravy dáva veľký priestor mladým hráčom. "Je to pre nich obrovská škola, profilujú sa nám dobrí juniori, dobrí dorastenci a chceme ich vidieť v zápase, aby si to vyskúšali a postupne ich chceme zapájať, pretože je to budúcnosť zvolenského hokeja. Verím že to pomôže tak im, ako aj celému klubu."

Ďalší program Zvolena v príprave.
Ďalší program Zvolena v príprave.Flashscore

Zatiaľ najvýraznejšie sa spomedzi mladých hráčov presadzujú brankár Tomáš Boľo a len osemnásťročný Stanislav Gron, ktorý v troch zápasoch zaznamenal dva góly a pridal jednu asistenciu. Jeho otcom je známy štvornásobný slovenský majster či bývalý hráč New Jersey Devils s rovnakým menom.

"Zápas bol o to náročnejší, že prechádzame ťažkou prípravou a máme za sebou aj dlhú cestu z posledného zápasu. Zápas v Olomouci bol pre mňa najťažší, pretože som sa stále len zoznamoval s mužským hokejom. Ide to stále lepšie a lepšie. Potrebujem najmä korčuľovať, ako mladý by som mal dodávať nášmu hokeju najmä rýchlosť, čo odo mňa aj tréner vyžaduje a musím sa zlepšiť v prihrávkach," vyjadril sa Gron.

Zaujímavosťou je, že proti Zlínu dostal šancu iba pätnásťročný obranca Alex Ferreira, ktorý má napriek mladému veku výšku 190 centimetrov a pod Pustým hradom si od neho veľa sľubujú. Mladík je rodákom z kalifornského mesta Ventura, do Zvolena prišiel pred štartom minulého ročníka, ktorý odohral v kategóriách U16 a U18.