Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen na tretí pokus zvíťazil. Bolo to o hlave a zvládli sme to, tešilo trénera Štrbu

Kyle Olson strieľa gól do brány súpera.
Kyle Olson strieľa gól do brány súpera.TASR - Ján Krošlák
Hokejisti Zvolena v treťom kole Tipos Extraligy prvýkrát v sezóne zvíťazili. Po prehrách na ľade súperov z Popradu a Nových Zámkov sa z troch bodov tešili na domácom klzisku proti Liptovskému Mikulášu, ktorý zdolali jednoznačným výsledkom.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:2

Základ úspechu položili po nerozhodnej prvej tretine v strednom dejstve dvoma gólmi a v tretej časti náskok už iba navýšili. Dvomi zásahmi sa prezentoval kanadský útočník Kyle Olson a hneď tri asistencie zaznamenal britský bek Nathanael Halbert.

"Bol to pre nás hlavne po mentálnej stránke veľmi ťažký zápas. Aj keď sa výkon zdvíhal, v predchádzajúcom kole sme v Nových Zámkoch odohrali dobrý duel, čo sa týka systémových vecí a taktiky, tak to bohužiaľ neviedlo k bodom. Prvý domáci zápas sme chceli získať pre seba. Bolo to skôr o hlave, hráči to zvládli. Predviedli sme dobré veci a dúfam, že sa od tejto výhry odrazíme," hodnotil tréner Martin Štrba.

Po predchádzajúcich prehrách mu určite spadol kameň zo srdca. "Úvod nebol ideálny, všetci sme si to predstavovali inak, takže som rád, že sme to zastavili. Musíme sa neustále zlepšovať. Aj z tohto zápasu si zoberieme určité ponaučenie. Doposiaľ nám to nepadalo, ale teraz som rád, že sme tých gólov dali viac a že si to chalani rozdelili medzi sebou," doplnil.

Proti Liptákom sa v utorňajšom dueli presadil aj zvolenský krídelník Radovan Bondra. Prsty mal v prvom góle, na ktorý prihrával, a potom v oslabení z úniku pekne zvýšil na 4:1, čím v tretej tretine upokojil svoj tím.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

"Opadol z nás stres i nervozita z prvých dvoch zápasov. Išli sme do tohto duelu s tým, že nie musíme vyhrať, ale chceme vyhrať. Tak to aj na ľade vyzeralo. Držali sme sa systému, hrali aktívne, necúvali pred súperom. Z toho sme ťažili a dávali góly. Posledné zápasy sme veľmi góly nedávali, takže som rád, že to teraz prišlo. Myslím si, že v správny čas. Verím, že sme sa týmto nakopli," priznal.

Liptovský Mikuláš ostáva spoločne s Trenčínom bez bodu a je predposledný. V utorok na jeho súpiske nefigurovali obrancovia Foote a Mezovský, ktorí dostali tresty za fauly v súboji s Popradom.