Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen rieši problémy v defenzíve. Mobergovi pozastavil zmluvu a získal Bindulisa

Bindulis bude hrať v Tipos Extralige za druhý tím.
Bindulis bude hrať v Tipos Extralige za druhý tím.TASR - Henrich Mišovič
Lotyšský obranca Kristofers Bindulis (28) sa dohodol na zmluve do konca sezóny 2024/25 s HKM Zvolen. Naposledy hrával za Michalovce.

Za tím z východného Slovenska nastúpil v minulej sezóne na 32 zápasov v základnej časti a ďalších jedenásť pridal v play-off. Okrem toho zbieral skúsenosti v českej a nemeckej lige a aj na medzinárodnej scéne. Dva roky odohral v AHL za Hershey, pričom mal podpísaný kontrakt s Washingtonom.

Športový manažér Patrik Ryba priznal, že brať legionárov z iných slovenských klubov nie je typické pre Zvolen, ale v tomto prípade zavážila veľká hráčska kvalita.

"Bindulisa poznáme veľmi dobre, keďže sme s Michalovcami bojovali vo štvrťfinále a už vtedy sme videli jeho kvality. Na svoju výšku je to výborný korčuliar s dobrou rozohrávkou a poctivým prístupom. Referencie na neho sme si zisťovali aj v Českých Budějoviciach, kde sme dostali veľmi pozitívne hodnotenia," povedal pre klubový web.

Pod Pustým hradom sa snažia riešiť problémy v defenzíve, ktorý sa ukázali už počas prípravy. "Všetci sme sa zhodli, že v defenzíve máme problém a aktuálne na ňom pracujeme. Ešte máme voľné jedno miesto, ktoré chceme obsadiť ďalším obrancom," doplnil Ryba.

Zvolen zároveň oznámil, že pozastavil zmluvu kanadského beka Colea Moberga, ktorý prišiel do tímu v lete.