Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen strhol rivalovi nálepku domácej neporaziteľnosti. Kantor previedol 47 zákrokov

Zvolen sa vymanil z posledného miesta tabuľky.
Zvolen sa vymanil z posledného miesta tabuľky. TASR / Ján Krošlák
Banskobystrickí hokejisti prehrali prvý domáci zápas v aktuálnej sezóne. Stalo sa tak v 9. kole Tipos extraligy v derby so Zvolenom (1:3). Ich najväčší rival triumfoval po piatich prehrách v rade a odlepil sa z poslednej priečky v tabuľke.

Banská Bystrica - Zvolen 1:3

Hokejisti spod Urpína nepredĺžili šnúru piatich výhier po sebe a prišli o druhú pozíciu v tabuľke. "Aj keď sme prehrali, bol to z našej strany kvalitný zápas. Brankár Zvolena Kantor odviedol skvelý výkon. Mrzia nás nevyužité šance. Aj to je súčasť hokeja. Z tohto duelu si treba vziať nejaké pozitíva. Hrali sme hru, ktorú chceme hrať, boli tam nejaké maličké chyby, ale čo sa týka všetkých chalanov odviedli skvelú robotu," vravel po stretnutí banskobystrický kapitán a jediný strelec mužstva baranov Alex Výhonský.

Pochvaľoval si atmosféru vo vypredanom hľadisku. "V derby bola výborná, chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, či už bystrickým alebo zvolenským, že dnes prišli. Hokej chutí dvakrát tak, keď je dobrá kulisa," doplnil.

Zvolenčania postavili základ úspechu na pozornej obrane a rýchlych protiútokoch. Tie dokonale využili a podržal ich aj brankár Pavel Kantor, ktorý im vychytal víťazstvo po piatich prehrách v rade. Neskrýval preto pozitívne dojmy: "Pre nás to bolo ťažké obdobie, veľmi sa nám nevydaril vstup do sezóny, aj keď sme niektoré zápasy neodohrali vôbec zle, ale výsledkovo nám to nevychádzalo. Bolo len otázkou času, kedy sa to zlomí. Toto derby bolo na to ideálna príležitosť, takže dúfam, že sme to dnes naštartovali a už to pôjde ako má."

Kantor sa v bránke rozhodne nenudil. Čelil 48 strelám, pričom inkasoval iba raz: "Každý gólman vám povie, že je lepšie, keď na vás ide veľa striel ako keď tam stojíte päť minút a potom príde nejaká veľká šanca. To ale nie je podstatné, my sme chceli hrať šesťdesiat minút svoj hokej a to, čo nám povedali tréneri. Dostali sme sa do vedenia 3:0 a tretiu tretinu sme odohrali veľmi dobre, skúsene. Akurát jedno vylúčenie nám to trošku skomplikovalo," hovoril Čech v službách Zvolena.

Výsledok zápasu.
Výsledok zápasu.Flashscore

Najemotívnejšie chvíle prežíval pri neuznanom góle Banskej Bystrice na 2:3 v závere stretnutia pre hru vysokou hokejkou v podaní Adamsa: "Bol som si istý, že tam bola vysoká hokejka, akurát som rozmýšľal, či sa puk neodrazil ešte od nášho hráča, čo by priestupok zrušilo. Našťastie, rozhodcovia na videu všetko videli."

Banskobystrický kouč Vladimír Országh nepreceňoval výkon brankára Kantora. Na adresu prečo jeho zverenci nepremieňali šance udal pragmatický dôvod. "Aj keď sme boli v tlaku, do výraznejších príležitostí sme sa nedostávali. Chýbalo nám viac hráčov pred bránkou. Bolo tam veľa odrazených pukov, ktoré stihol brankár chytiť alebo obrana súpera to upratala," uzavrel.