Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen zažil najhorší štart za 18 rokov, Žilina bola lepšia naposledy pred desiatimi

Na snímke zľava Jimmy Oligny a brankár Pavel Kantor.
Na snímke zľava Jimmy Oligny a brankár Pavel Kantor.TASR - Ján Krošlák
V novej sezóne Tipos Extraligy bolo odohratých päť kôl a po niekoľkých dňoch pauzy sa súťaž vracia na ľadové plochy. Pred šiestom kolom sa Flashscore Správy pozreli na niekoľko zaujímavých štatistických ukazovateľov.

Spišská Nová Ves má na čele tabuľky po piatich zápasoch dvanásť bodov, čím vyrovnala úvod minulého ročníka. Je to jej najlepší štart od návratu do extraligy. Banská Bystrica je tretia s jedenástimi bodmi. Počas úvodných piatich kôl sa jej podarilo získať viac bodov naposledy počas sezóny 2019/20, keď ich bolo dvanásť.

Zvolen má v tabuľke iba štyri body. Je to jeho najhorší vstup od 2006/07, keď získal rovnaký počet bodov v úvodných šiestich dueloch. Žilina zažíva, naopak, najlepší vstup do extraligy od 2013/14. Vtedy mala po prvých piatich stretoch deväť bodov, tentoraz je ich osem.

Liam Pecararo zažíva z individuálneho hľadiska najlepší vstup do sezóny Tipos Extraligy. Na začiatku svojho tretieho ročníka má po piatich zápasoch už deväť bodov (3+6). Dvadsaťdvaročný banskobystrický útočník Roman Faith zaznamenal osem bodov, pričom jeho rekordom na seniorskej úrovni je, vrátane play-off, devätnásť z posledného vydania.

Popradský obranca Oldrich Kotvan zaknihoval osem bodov a ak mu forma vydrží, je na najlepšej ceste zažiť svoj životný rok. Tým zatiaľ ostáva ročník 2022/23, v ktorom ako člen Zvolena nazbieral počas základnej časti rovných tridsať bodov (5+25).

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Od začiatku minulej sezóny je vrátane play-off najlepším strelcom súťaže americký útočník Robby Jackson. Tomu sa podarilo nastrieľať rovných 40 gólov. O jeden menej má Samuel Buček. Jackson drží spoločne s Petrom Kafkom aj jeden zaujímavý rekord a to počet zásahov v jednom ročníku medzi legionármi, vrátane play-off, obaja ich dali 36.

Otázne ostáva, či ich niekto prekoná už v tejto sezóne, ale veľmi dobre to majú rozbehnuté hlavne päťgóloví kanadskí hráči Matthew Wedman (Banská Bystrica), Adam Cracknell (Poprad) a Nick Jones (Žilina). Všetci sú na čele tabuľky strelcov.

Sahir Gill je od štartu minulej sezóny druhý v počte asistencií (53). Po ľahšom zranení a vynechaní dvoch duelov bude v piatok proti Novým Zámkom hrať. Viac prihrávok nazbieral len Archambault, ktorý v lete zamieril do Plzne. Nasleduje ich Kaspars Daugavinš (51).