Zvolen získal reprezentanta. Pod Pustý hrad mieri britský obranca Halbert

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen získal reprezentanta. Pod Pustý hrad mieri britský obranca Halbert

Halbert si vyskúša pôsobenie v Tipos Extralige.
Halbert si vyskúša pôsobenie v Tipos Extralige.Profimedia
Nathanael Halbert (28) sa stal novou posilou HKM Zvolen. Britský obranca pôsobil v uplynulej sezóne v Innsbrucku, ktorý účinkuje v nadnárodnej Ice Hockey League. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Halbert strávil väčšinu svojej kariéry v Kanade, kde prešiel postupne ligami QMJHL, USports a vo svojich 24 rokoch sa predstavil aj v AHL, ale ešte predtým v roku 2015 bol súčasť nováčikovského kempu Pittsburghu Penguins. Počas ročníka 2019/20 a 2020/21 nastúpil v siedmich zápasoch v drese Laval Rockets (farma Montrealu Canadiens) a pripísal si v nich asistenciu a dva plusové body. 

Po sezóne obmedzenej koronavírusom sa presunul do domácej ligy, kde v dvoch sezónach za Coventry Blaze odohral 95 zápasov (75 bodov), a pred minulým ročníkom prijal ponuku z ICEHL. Defenzívne ladený obranca sa v Innsbrucku zaradil medzi lídrov tímu. V základnej časti nastúpil v 46 dueloch a získal 19 bodov (6+13), v play-off pridal dve stretnutia a zaznamenal dva zásahy.

"Natha sme si vyhliadli už počas MS, kde patril k absolútnym lídrom tímu. Mal najvyšší čas na ľade a najviac striedaní zo všetkých hráčov Veľkej Británie. Je to obojstranný obranca, ktorý si vždy najskôr splní defenzívne povinnosti a potom podporuje útok," uviedol skaut Patrik Ryba pre oficiálnu webstránku Zvolena.

"Páči sa nám jeho dynamické korčuľovanie, dobrá povaha a schopnosť odohrať veľkú porciu minút. Zisťovali sme si o ňom podrobnejšie informácie aj v predchádzajúcich kluboch, rovnako aj jeho spätná komunikácia bola pozitívna a veľmi sa zaujímal o zázemie klubu. Potešil nás aj jeho špecificky záujem o vybavenie posilňovne, čo značí, že chce na sebe ďalej tvrdo pracovať,“ dodal Ryba.

Halbert sa zúčastnil na tohtoročných MS v Česku. V drese Veľkej Británie nastúpil vo všetkých siedmich stretnutiach a pripísal si jeden gól. Briti dosiahli na šampionáte jedno víťazstvo, no napriek tomu po roku opustili elitnú kategóriu.